Go Back   2017 2018 EduVark > Education Discussion > General Discussion

  #1  
Old March 20th, 2017, 03:24 PM
Unregistered
Guest User
 
Posts: n/a
Default APPSC Solved Papers

Will you please help me here to get the APPSC Group 1 post exam paper, so that I can solve it easily?
Reply With Quote Quick reply to this message
Have a Facebook Account? Ask your Question Here
  #2  
Old March 20th, 2017, 04:53 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 17,932
Default Re: APPSC Solved Papers

Yes I will get the APPSC Group 1 post exam paper, so that it would be easy for you to prepare for the exam.

Here is the exam paper with answers

Ques: 1. What is the old name of Iraq?

(a) Mesopotamia

(b) Persia

(c) Turkmenistan

(d) Alexandria

Answer: (a) Mesopotamia

Ques: 2. In how many different ways can the letters of the word ‘LEADING’ be arranged in such a way that the vowels always come together?

(a) 360

(b) 480

(c) 720

(d) 5040

Answer: (c) 720

Ques: 3. Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?

(a) 210

(b) 1050

(c) 25200

(d) 21400

Answer: (c) 25200

Ques: 4. In how many different ways can the letters of the word ‘OPTICAL’ be arranged so that the vowels always come together?

(a) 120

(b) 720

(c) 4320

(d) 2160

Answer: (b) 720

Ques: 5. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are

(a) 39, 30

(b) 41, 32

(c) 42, 33

(d) 43, 34

Answer: (c) 42, 33

Ques: 6. What percentage of numbers from 1 to 70 have 1 or 9 in the unit’s digit?

(a)1

(b) 14

(c) 20

(d) 21

Answer: (c) 20

Ques: 7. Which one of the following is not a prime number?

(a) 31

(b) 61

(c)71

(d) 91

Answer: (d) 91

Ques: 8. What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

(a)2

(b)3

(c)18

(d) 21

Answer: (a)2

Ques: 9. How many of the following numbers are divisible by 132 ?
264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336

(a) 4

(b) 5

(c) 6

(d) 7

Answer: (a) 4

Ques: 10. Which of the following is a prime number?

(a) 33

(b) 81

(c) 93

(d) 97

Answer: (d) 97

Ques: 11. The most abundant Alkali metal is?

(a) Sodium

(b) Silicon

(c) Zinc

(d) Potassium

Answer: Sodium

Ques: 12. 15.60 X .30=?

(a) 4.68

(b) 0.458

(c) .468

(d) 0.0468

Answer: 4.68

Ques: 13. Doctors Day is observed on___

(a) July 2

(b) June 1

(c) May 1

(d) July 1

Answer: July 1

Ques: 14. Who among the following was the first to take initiative for water resource management in the Girnar region?

(a) Chandragupta Maurya

(b) Asoka

(c) Rudradaman

(d) Skandagupta

Answer: Chandragupta Maurya

Ques: 15. Who were the first Europeans to come to India for trade?

(a) Dutch

(b) English

(c) French

(d) Portuguese

Answer: Portuguese

Ques: 16. Entomology is the science that studies

(a) Behavior of human beings

(b) Insects

(c) The origin and history of technical and scientific terms

(d) The formation of rocks

Answer: (b) Insects

Ques: 17. For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

(a) Physics and Chemistry

(b) Physiology or Medicine

(c) Literature, Peace and Economics

(d) All of the above

Answer: (d) All of the above

Ques: 18. Headquarters of UNO are situated at

(a) New York, USA

(b) Haque (Netherlands)

(c) Geneva

(d) Paris

Answer: (a) New York, USA

Ques: 19. For seeing objects at the surface of water from a submarine under water, the instrument used is

(a) kaleidoscope

(b) Periscope

(c) Spectroscope

(d) Telescope

Answer: (b) Periscope

Ques: 20. G-15 is an economic grouping of

(a) First World Nations

(b) Second World Nations

(c) Third World Nations

(d) Fourth World Nations

Answer: (c) Third World Nations
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links




















Reply

Similar Threads
Thread
Old papers of APPSC
APPSC JL Previous Papers
APPSC Old GS Papers
VRO Model Papers By APPSC
APPSC Electrical Papers
Old Question Papers Of APPSC
APPSC Old Papers
APPSC Dl Previous Papers
APPSC Group 2 Previous Papers
APPSC Electrical Previous Papers
APPSC SI Model Papers
APPSC Group 2 Model Papers Pdf
APPSC AEE Old Papers
APPSC Model Papers AEE Civil
APPSC Old Question Papers


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +5.5. The time now is 04:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3