Go Back   2018 2019 EduVark > Education Discussion > General Discussion



  #1  
Old April 10th, 2012, 03:11 PM
Tijomathew
Guest User
 
Posts: n/a
Default FCI Question Paper and Answer

Hy can some buddy please give me the Food Corporation of India Question Paper and Answer and tell me from where can I download the Food Corporation of India Question Paper and Answer?
Reply With Quote Quick reply to this message
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MPSC Question Paper with Answer PDF kumari86friends General Discussion 4 May 12th, 2017 01:14 PM
NDA Question Paper pdf binay kerketta General Discussion 2 February 23rd, 2017 09:05 AM
BBA Question Paper BBA Question Paper General Discussion 1 April 19th, 2015 03:28 PM
BBA Question Paper ajitkri General Discussion 7 December 14th, 2013 10:22 PM
PTU MBA Question Paper mohankumarbr General Discussion 2 September 21st, 2013 08:54 AM
BPUT Previous Year Question Answer Unregistered General Discussion 3 August 18th, 2013 11:27 PM
Indian Bank Question Papers for Po Reasoning Question Paper sweet.janism General Discussion 2 August 1st, 2013 10:09 PM
Question and Answer for SSC Exam sulekhaaz General Discussion 2 April 2nd, 2013 06:41 PM
Kerala CEE medical answer key paper 2 shreyamn General Discussion 1 February 1st, 2013 04:01 PM
MPSC Question Paper Set With Answer Artip patel General Discussion 1 January 23rd, 2013 10:26 AM
Question Paper of DU Unregistered General Discussion 1 December 15th, 2012 05:13 PM
LDC Question Paper PDF nitikade General Discussion 1 December 5th, 2012 10:05 AM
RPSC Hindi Paper Answer Key Unregistered General Discussion 1 November 23rd, 2012 10:26 AM
BPSC question answer xcer 11 General Discussion 1 November 21st, 2012 01:36 PM
UGC Question Paper NET m.bala. General Discussion 1 November 20th, 2012 01:37 PM

  #2  
Old March 1st, 2017, 12:28 PM
Unregistered
Guest User
 
Posts: n/a
Default Re: FCI Question Paper and Answer

Will you please Assistant Grade 3 post exam paper with answer issued by Food Corporation of India?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old March 1st, 2017, 12:28 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 148,598
Default Re: FCI Question Paper and Answer

Yes I will get the Food Corporation of India, Assistant Grade 3 post exam paper with answer so that you can prepare hard for the exam.

Here is the exam paper with answers

1. Coal and hydrocarbons cause pollution which, results in the release of a mixture of— A. Carbon monoxide and carbon dioxide B. Sulphur dkxide and oxides of nitrogen C. Unbumt hydrocarbons D. All of the above

2. Mercury eclipse was observed on May 7,2003, when was this rare celestial phenomenon observed before this one? A. January 1993 C. July 1983 B. November 1999 D. September 1972

3. In eye donation which part of donor’s eye is utilized— A. Cornea B. Iris C. Retina D. Lens

4. Match list-I and list-Il and select the correct answer from the code given below— List-I (Substance) List-II (Element) (a)diamond 1. Calcium B. Marble 2. Silicon C. Sand 3. Aluminum D. Ruby 4. Carbon Codes: A. B. C. (d) A. 1 2 3 4 B. 4 1 2 3 C. 4 3 2 1 (0) 3 4 1 2

5 Which one on of the following is the richest in vitamin-C? A. Star gooseberry (Amla) B. Lime C. Guava D. Orange

6 Arrange the following in ascending order of calorific value— - 1. Milk 2. Butter 3. Sugar 4. Ice Cream 5. Egg A. 1, 5,4, 3,2 B. 1,4,5,3,2 C. 4, 1,3,5,2 D. 5, 1,2,3,4

7. Computer Grid is— A. A hardware component of computer B. A software infrastructure involving multiple computing organizations C. The prototype of a super computer D. A hardware component of a large hadron collider for nuclear research

8. Hand burns by steam are more serious as compared to burns by boiling water because— A. Steam is light B. Steam is endowed with latent heat C. Steam enters the body D. None of the above causes

9. Oil spreads on the surface of water because— A. Oil is denser than water B. Oil is less dense than water C. Surface tension of oil is more than water D. Surface tension of oil is less than that of water

10. The pendulum clocks of slow in summers because— A. Days in summers are longer B. Friction in coil C. The length of the pendulum increases for summers D. The weight of the pendulum increases in summers FCI Exam Expected Cutoff marks

11. In a bid to fight terrorism which of the following two countries signed a historic disarmament pact recently— A. Russia—Japan B. U.S.A. —- Germany C. Germany — Russia D. Russia—U.S.A.

12 National Right Day is observe on A 28 October B 4th July C 8th august D 10th December

13 which one of the following pairs is correctly matched A Andrew Flint off - Cricket B Sampras - Football C jagraj Singh - Golf D Vijai kumar - Swimming

14 the 1st lady prime minister in the world was A golda Meir B Indira Gandhi C marry Eugenia charless D srimavo bhandamike

15 The venue of of Olympic 2014 was A London B Stockholm C Athens D Sydney

16. The Indian Home Rule Society in London, was started by— A. Annie Besant B. B.G. Tilak C. Shyamji Krishna Verma D. M.K. Gandhi

17. Who among the following Mughal princesses did write ‘Humayunflamah’? A. Zebunnisa B. Roshnara C. Jahanara D. Gulbadan Begum

18. The credit for the foundation of Amritsar goes to- A. Guru Angad B. GuruTeghBahadur C. Guru Ram bas D. Guru Aijun

19. The 1st President of the All India Anti Untouchabiity League, formed in 1932, was— A. BR. Ambedkar B. Amrit Lal Thakkar C. G.D. Birla D. M.K. Gandhi

20. ChanakysS other name was— A. Ehatta Swami B. Rajashekhara C. Vishnudatta D. Vishakhadatta

Answer key | Question Paper Solution 1.D 2.B 3.A 4.B. 5.A. 6. D. 7.B 8.B. 9. D. 10C. 11.D 12.D 13.A 14.D 15C. 16.C 17.D 18.C 19.A 20.B
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +5.5. The time now is 01:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3