Go Back   2018 2019 EduVark > Education Discussion > General Discussion



  #1  
Old July 14th, 2017, 02:04 PM
Unregistered
Guest User
 
Posts: n/a
Default ONGC Exam Syllabus For Programming

I want the syllabus/ question paper C Programming of Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC) exam so can you provide me?
Reply With Quote Quick reply to this message
Have a Facebook Account? Ask your Question Here
  #2  
Old July 14th, 2017, 02:16 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 23,254
Default Re: ONGC Exam Syllabus For Programming

Ok, I am providing you the question paper C Programming of Oil and Natural Gas Corporation Limited (ONGC) exam

ONGC exam C Programming question paper

1. HP acquired this company in 2002. Which is the company?
a) Compaq
b) Dell
Ans: a

2. What does 3G DENOTE?
a) 3rd generation mobile communication
b) 3rd generation computer languages
Ans: a

3. An application program that is used by the users to get the information from the backend of some
Application like databases:
a) Application server
b)proxy server
c)database server
d)option
Ans: database server

4. Which of the following is not true about the e-mail
a) It can be accessed by a client program using POP
b) It can be accessed by a client program using imp protocol
c) Option 3
d) Option 4
Ans: I don't remember the answer but first 2 are true.

5. Some question regarding the company and who developed it (the thing to remember is that Apple
Produce Macintosh computers)

C/c++ section: questions on c/c++, programs o/p etc.

6. main ( )
{
unsigned int i=3;
while( i >=0)
printf( "%d", i--);
}
How many times will the printf stmt be executed?
a) 0
b) 3
c) 4
d) infinite
Ans: I think the answer is infinite, because 'i' is an unsigned integer and it will not decrement below '0'
And hence end up in an infinite loop. (Yes, i checked and it is getting stuck in an infinite loop)

7. main ( )
{
int x,y, z;
x=2;
y=5;
z= x+++y;
printf("%d %d %d", x, y z);
}
a)3 5 7 b)option 2 c)option 3 d)option 4
Ans: a

8. # define swap(a,b) temp=a; a=b; b=temp;
main( )
{
int i, j, temp;
i=5;
j=10;
temp=0;
if( i > j)
swap ( i, j );
printf ( "%d %d %d", i, j, temp);
}
Ans: On compiling i got answer 10, 0, 0. I did not understand the concept.

9. Java section: questions on java related stuff.
1) Java was initially code named as:
a)Oak b)green c)miller d)option4
Ans: Oak

10. What is not true about the following statements about java?
a) It is compiled using java compiler
b) The compiled files have .class extension.
c) Such files cannot be transferred from one comp to another.
d) They use the java interpreter
Ans: c

11. Why is synchronize used?
a) To initialize multiple objects b)to lock an object c)option3 d)option 4
Ans: b (probably)
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links




















Reply

Similar Threads
Thread
ONGC Exam Syllabus for Mechanical
Chemistry Syllabus For ONGC Exam
Syllabus For ONGC GT Exam
ONGC Previous Year Question Papers For Programming
ONGC Geologist Exam Syllabus
ONGC Exam Syllabus for Civil
ONGC Exam Pattern And Syllabus
Syllabus for ONGC Exam Instrumentation
Syllabus for ONGC Exam Electrical
Syllabus For ONGC Exam For ECE
HR Syllabus for ONGC Exam
HR Syllabus for ONGC Exam
What Is The Syllabus Of ONGC Exam
ONGC engineering exam Syllabus
ONGC Geologist exam Syllabus


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +5.5. The time now is 12:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3