Go Back   2018 2019 EduVark > Education Discussion > General Discussion



  #1  
Old January 12th, 2018, 04:24 PM
Unregistered
Guest User
 
Posts: n/a
Default Quantitative Aptitude GCET

Hi buddy here I am looking for GCET Quantitative Aptitude sample question paper for this exam preparation , so will you plz let me know about the same here ??
Reply With Quote Quick reply to this message
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HCL Quantitative Aptitude Questions Unregistered General Discussion 1 December 6th, 2017 03:32 PM
Quantitative Aptitude For RBI Assistant Exam Unregistered General Discussion 1 January 25th, 2017 11:10 AM
IBPS Quantitative Aptitude Questions with Answers Unregistered General Discussion 1 January 10th, 2017 05:33 PM
Quantitative Aptitude For Elitmus Unregistered General Discussion 1 May 31st, 2016 09:13 AM
Quantitative aptitude Sample question paper Unregistered General Discussion 1 February 10th, 2016 06:42 PM
Quantitative Aptitude for IIFT Unregistered General Discussion 1 January 19th, 2016 01:34 PM
Quantitative aptitude for SBI clerk exam Unregistered General Discussion 0 June 19th, 2015 02:51 PM
CA CPT Quantitative Aptitude Video Lectures Unregistered General Discussion 0 June 18th, 2015 12:48 PM
Bank PO Books for Quantitative Aptitude Unregistered General Discussion 1 July 18th, 2014 09:36 AM
CAT Quantitative Aptitude Books Unregistered General Discussion 1 July 18th, 2014 09:29 AM
List of quantitative aptitude shortcut methods Unregistered General Discussion 1 July 10th, 2014 05:37 PM
Quantitative Aptitude solved Questions Unregistered General Discussion 1 July 10th, 2014 09:02 AM
How to Solve Quantitative Aptitude Section Unregistered General Discussion 1 June 24th, 2014 05:50 PM
Books on Quantitative Aptitude for Bank Exam Unregistered General Discussion 1 June 22nd, 2014 02:26 PM
R.S Agarwals Quantitative Aptitude book Unregistered General Discussion 1 June 21st, 2014 12:14 PM

  #2  
Old January 12th, 2018, 04:25 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21,452
Default Re: Quantitative Aptitude GCET

As you want here I am giving below GCET Quantitative Aptitude sample question paper, on your demand :

Questions on English language:-

1. Window is to pane as book is to

A. novel B. glass

C. cover D. Page

ans:-D

Description: In each of the following questions find out the alternative which will replace the question mark.

2. CUP: LIP :: BIRD : ?

A. BUSH B. GRASS

C.FOREST D. BEAK

ans:-C

3. Flow: River:: Stagnant : ?

A. Rain B. Stream

C. Pool D. Canal

ans:-C

4. Paw: Cat: Hoof:?

A. Lamb B. Elephant

C. Lion D. Horse

ans:-B

Description:You have given a list of three “nonsense” words and their English word meanings. The questions that Follow is to translate an English word into the artificial language.

5. Here are some words translated from an artificial language.

gorblflur means fan belt

pixngorbl means ceiling fan

Arthtusl means tile roof

Which word could mean “ceiling tile”?

A. gorbltusl B. flurgorbl

C. arthflur D. pixnarth

ans:-D

6. Here are some words translated from an artificial language.

hapllesh means cloudburst

srenchoch means pinball

resbosrench means ninepin

Which word could mean “cloud nine”?

A. leshsrench B. ochhapl

C. haploch D. haplresbo

ans:-D

7. Here are some words translated from an artificial language.

agnoscrenia means poisonous spider

delanocrenia means poisonous snake

agnosdeery means brown spider

Which word could mean “black widow spider”?

A. deeryclostagnos B. agnosdelano

C. agnosvitriblunin D. trymuttiagnos

ans:-C

8. Here are some words translated from an artificial language.

moolokarn means blue sky

wilkospadi means bicycle race

moolowilko means blue bicycle

Which word could mean “race car”?

A. wilkozwet B. spadiwilko

C. moolobreil D. spadivolo

ans:-D

9. Here are some words translated from an artificial language.

migenlasan means cupboard

lasanpoen means boardwalk

cuopdansa means pullman

Which word could mean “walkway”?

A. poenmigen B. cuopeisel

C. lasandansa D. poenforc

ans:-D

10. Pointing to a photograph of a boy Suresh said, “He is the son of the only son of my mother.” How is Suresh related to that boy?

A. Brother B. Uncle

C. Cousin D. Father

ans:-D

Sample paper for GCET:-

Questions on General Knowledge:-

1. Which of the following States will soon have its first Civil Airports ?

(A) Jammu & Kashmir

(B) Maharashtra

(C) Assam

(D) Meghalaya

(E) Sikkim

Ans : (E)

3. Which of the following was/were the objective(s) of the Mission Chandrayaan 1 ?

(a) Preparing dimensional atlas of the lunar surface.

(b) Chemical Mapping of the entire lunar surface.

(c) Locating minerals in the soil of the moon.

(A) Only (a)

(B) Only (b)

(C) Only (c)

(D) All (a), (b) & (c)

(E) None of these

Ans : (D)

4. Which of the following States introduced a high tech food grain rationing system to ensure timely supply of the food grains to people living below poverty line ?

(A) Maharashtra

(B) Tamil Nadu

(C) Delhi

(D) West Bengal

(E) Karnataka

Ans : (E)

5. Which of the following is NOT a part of India’s Money Market ?

(A) Bill Markets

(B) Call Money Market

(C) Banks

(D) Mutual Funds

(E) Indian Gold Council

Ans : (E)

6. Which of the following is the objective of the project ‘Bhoomi Keralam’ launched by the State Govt. ?

(A) To conduct a survey of the land

(B) To bring those people back who have left the State and settled in other States

(C) To provide financial security to farmers who are in distress

(D) To identify those tribals who need jobs or financial assistance

(E) None of these

Ans : (A)

7. Which of the following countries adopted its new constitution recently ?

(A) Russia

(B) Equadore

(C) South Korea

(D) North Korea

(E) None of these

Ans : (B)

8. Which of the following awards was given to Pt. Bhimsen Joshi recently (2008) ?

(A) Padma Bhushan

(B) Sangit Natak Academy Award

(C) Maharashtra Bhushan

(D) Karnataka Ratna

(E) Bharat Ratna

Ans : (E)

9. Which of the following States got its first Rail link recently ?

(A) Haryana

(B) Arunachal Pradesh

(C) Sikkim

(D) Manipur

(E) Jammu & Kashmir

Ans : (E)

10. Barack Hussain Obama belongs to which of the following political parties ?

(A) Republican

(B) Democratic

(C) Labour

(D) American National Congress

(E) None of these

Ans : (B)

11. Which of the following is/are NOT the features of India’s Foreign Trade policy (2004 to 2009)?

(a) To double India’s percentage share of global trade from present 0•7 per cent to 1•5 per cent by 2009.

(b) Simplifying the procedures and bringing down the cost.

(c) Make SAARC countries India’s most preferred foreign trade partners by 2009.

(A) Only (a)

(B) Only (b)

(C) Only (c)

(D) All (a), (b) & (c)

(E) Only (a) & (c)

Ans : (C)

sample paper for GCET:-

Questions on Reasoning:-

1. If it is possible to make only one meaningful word with the Third, Seventh, Eighth and Tenth letters of the word COMPATIBILITY, which of the following would be the last letter of that word ? If no such word can be made, give ‘X’ as your answer and if more than one such word can be formed, give your answer as ‘Y’.

(A) I

(B) B

(C) L

(D) X

(E) Y

Ans : (B)

2. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group ?

(A) Stem

(B) Tree

(C) Root

(D) Branch

(E) Leaf

Ans : (B)

3. How many meaningful three letter English words can be formed with the letters AER, using each letter only once in each word ?

(A) None

(B) One

(C) Two

(D) Three

(E) Four

Ans : (D)

4. In a certain code FINE is written HGPC. How is SLIT written in that code ?

(A) UTGR

(B) UTKR

(C) TUGR

(D) RUGT

(E) None of these

Ans : (E)

5. If ‘Apple’ is called ‘Orange’, ‘Orange’ is called ‘Peach’, ‘Peach’ is called ‘Potato’, ‘Potato’ is called ‘Banana’, ‘Banana’ is called ‘Papaya’ and ‘Papaya’ is called ‘Guava’, which of the following grows underground ?

(A) Potato

(B) Guava

(C) Apple

(D) Banana

(E) None of these
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +5.5. The time now is 09:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3