Go Back   2018 2019 EduVark > Education Discussion > General Discussion



  #1  
Old May 18th, 2016, 09:10 AM
Unregistered
Guest User
 
Posts: n/a
Default Rajasthan PTET Question Paper Download

Hello sir I want to prepare for Rajasthan PTET exam and for that I want to Download Question Paper so can you please give me paper ?
Reply With Quote Quick reply to this message
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Download MP PET Question Paper Unregistered General Discussion 2 March 16th, 2018 03:16 PM
SSC CPO SI Question Paper Download Unregistered General Discussion 2 March 16th, 2018 02:55 PM
Download SSC CGL question paper Unregistered General Discussion 2 March 13th, 2018 04:23 PM
PTET Merit List Rajasthan Unregistered General Discussion 1 May 16th, 2016 06:18 PM
Paper of PTET Unregistered General Discussion 1 May 16th, 2016 11:04 AM
Rajasthan PTET Application Form Date Unregistered General Discussion 1 May 13th, 2016 02:48 PM
India results Rajasthan PTET Unregistered General Discussion 1 May 12th, 2016 06:28 PM
PTET Result Rajasthan University Unregistered General Discussion 1 May 12th, 2016 04:40 PM
Rajasthan University PTET Result Unregistered General Discussion 1 May 9th, 2016 10:18 AM
PTET Rajasthan University Syllabus Unregistered General Discussion 1 January 15th, 2016 06:52 PM
Jai Narain Vyas University Jodhpur Rajasthan PTET Result Unregistered General Discussion 0 August 24th, 2015 09:45 AM
Rajasthan University PTET Unregistered General Discussion 0 June 19th, 2015 04:25 PM
Rajasthan University PTET Form Unregistered General Discussion 0 June 17th, 2015 03:22 PM
Download IFS Forestry Paper II Exam Question Paper Unregistered General Discussion 1 June 25th, 2014 02:35 PM
Download Question Paper for NET German Paper III Exam Unregistered General Discussion 1 June 13th, 2014 03:26 PM

  #2  
Old May 18th, 2016, 09:28 AM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21,452
Default Re: Rajasthan PTET Question Paper Download

Hey as per your demand here I am providing you Rajasthan PTET exam paper
1. Book : Publisher :: Film : ?
(A) Writer
(B) Editor
(C) Director
(D) Producer
Ans : (D)
2. Menu : Food :: Catalogue : ?
(A) Books
(B) Library
(C) Newspaper
(D) Rack
Ans : (A)
3. FILM : ADGH :: MILK : ?
(A) ADGF
(B) HDGE
(C) HDGF
(D) HEGF
Ans : (C)
4. BJNT : CIOS :: DHPV : ?
(A) EGQU
(B) EIQW
(C) ELPV
(D) EIOU
Ans : (A)
5. KIJM : QOPS :: MKLO : ?
(A) LMOR
(B) OMNS
(C) KMOQ
(D) OMNQ
Ans : (D)
6. If DELHI is coded as 73541 and CALCUTTA as 82589662, how can CALICUT be coded ?
(A) 5279431
(B) 5978213
(C) 8251896
(D) 8543691
Ans : (C)
7. If in a code language PRINCIPAL is written as MBOQSOMVW and TEACHER is written as FDVSZDB, how is CAPITAL written in that code ?
(A) SVMOFVW
(B) SVMODVW
(C) BVMODVW
(D) SVMIDVW
Ans : (A)
8. A statement followed by two assumptions I and II is given. You have to consider the statement to be
true even if it seems to be at variance from commonly known facts. You are to decide which of the given
assumptions can definitely be drawn from the given statement. Indicate which one of the four given
alternatives is correct ?
Statement : If more encouragement is given to Sports, Indians will win more gold medals at the Olympic
Games.
Assumptions : I. Indians do not win gold medals.
II. More encouragement in Sports leads to better performance.
(A) Only I is valid
(B) Only II is valid
(C) Both assumptions are valid
(D) Both assumptions are invalid
Ans : (B)
9. Two statements are given followed by two conclusions I and II. You have to consider the two statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. You have to decide which one of the given conclusions is definitely drawn from the given statements.
Statement : All virtuous persons are happy.
No unhappy person is virtuous.
Conclusions : I. Happiness is related to virtue
II. Unhappy person is not virtuous.
(A) Only I follows
(B) Only II follows
(C) Neither I nor II follows
(D) Both I and II follow
Ans : (D)
10. Rahim travelled straight from point E to F at a distance of 5 km. From F he turned left and travelled 6 km and reached point G, there he took a left turn and travelled 5 km to reach point H. He took another left turn and travelled 2 km and reached point I. How far is he from the starting point ?
(A) 3 km
(B) 4 km
(C) 5 km
(D) 7 km
Ans : (B)
11. A man is facing East, then the turns left and goes 10 m, then turns right and goes 5 m, then goes 5 m to the South and from there 5 m to West. In which direction is he, from his original place ?
(A) East
(B) West
(C) North
(D) South
Ans : (C)

Rajasthan PTET Question Paper




Here I am attaching PDF for complete paper;
Attached Files
File Type: pdf Rajasthan PTET Question Paper.pdf (587.5 KB, 123 views)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old April 3rd, 2018, 03:15 PM
Sunillodha5@gmail.com
Guest User
 
Posts: n/a
Default

Questions papers hindi me nhi aayange kya
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +5.5. The time now is 08:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3