Go Back   2018 2019 EduVark > Education Discussion > General Discussion



  #1  
Old May 16th, 2015, 10:14 AM
Unregistered
Guest User
 
Posts: n/a
Default Sail Management Trainee Model Question Paper Free Download

I applied for the Sail Management Trainee exam. I am fully prepared for the exam now I want to solve the question paper. Can you please share the model question paper for Sail Management Trainee (Electrical) which I can download freely? Thanks for the help.
Reply With Quote Quick reply to this message
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SAIL Management Trainee (MT) Exam Old Question Papers Unregistered General Discussion 1 February 20th, 2015 11:18 AM
SAIL Management Trainee Exam Previous year question paper Unregistered General Discussion 1 July 16th, 2014 11:00 AM
SAIL Management Trainee Exam previous year Question Paper Unregistered General Discussion 1 July 14th, 2014 10:02 AM
Last year question papers of SAIL Management Trainee Exam for HR Unregistered General Discussion 1 July 14th, 2014 09:16 AM
Previous Question Paper for SAIL Management trainee Unregistered General Discussion 1 July 6th, 2014 09:18 AM
SAIL Management Trainee (MT) question paper Unregistered General Discussion 1 July 5th, 2014 04:20 PM
SAIL Management Trainee Exam Previous year question paper Unregistered General Discussion 1 July 1st, 2014 05:23 PM
SAIL Management Trainee Computer Awareness Sample question paper Unregistered General Discussion 1 June 28th, 2014 02:33 PM
SAIL Management Trainee Technical Question Paper Pattern Unregistered General Discussion 1 June 28th, 2014 11:25 AM
SAIL Management Trainee Exam Question Papers Unregistered General Discussion 1 June 27th, 2014 09:23 AM
SAIL Management Trainee (MT) Exam Old Question Papers Unregistered General Discussion 3 June 25th, 2014 09:00 AM
SAIL HR Management Trainee Exam Last Year question Papers Unregistered General Discussion 1 June 24th, 2014 04:16 PM
SAIL Management Trainee (MT) Exam Sample Paper Unregistered General Discussion 1 June 23rd, 2014 12:45 PM
Coal India Limited Management Trainee question papers of past years free download Unregistered General Discussion 1 June 21st, 2014 04:53 PM
Sail Technical Paper for Management Trainee Unregistered General Discussion 1 December 4th, 2012 02:20 PM

  #2  
Old March 14th, 2018, 01:01 PM
Unregistered
Guest User
 
Posts: n/a
Default Re: Sail Management Trainee Model Question Paper Free Download

Hi buddy here I have come to collect Sail Management Trainee Model Question Paper to do preparation of this exam so will you plz provide me same here ??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old March 14th, 2018, 01:40 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 23,403
Default Re: Sail Management Trainee Model Question Paper Free Download

As you are looking for Sail Management Trainee Model Question Paper, so on your demand I am providing same here :

Reasoning
1. What should come in the place of (?) in the given series?
ACE, FGH, ?, PON
(A) KKK
(B) JKI
(C) HJH
(D) IKL
Ans. (A)
2. Typist : Typewriter : : Writer: ?
(A) Script
(B) Pen
(C) Paper
(D) Book
Ans. (B)
3. Paint: Artist : : Wood: ?
(A) Furniture
(B) Forest
(C) Fire
(D) Carpenter
Ans. (D)
4. acme : mace :: alga: ?
(A) glaa
(B) gaal
(C) laga
(D) gala
Ans. (D)
5. EIGHTY : GIEYTH : : OUTPUT:?
(A) UTOPTU
(B) UOTUPT
(C) TUOUTP
(D) TUOTUP
Ans. (D)
6. ‘Medicine’ is related to ‘Patient’ in the same way as ‘Education’ is
related to—
(A) Teacher
(B) School
(C) Student
(D) Tuition
Ans. (C)
7. Fill in the missing letter in the following series—
S, V, Y, B, ?
(A) C
(B) D
(C) E
(D)G
Ans. (C)

8. What should come in the place of question mark in the following
series?
3, 8, 6, 14, ?, 20
(A) 11
(B) 10
(C) 8
(D) 9
Ans. (D)
9. Select the correct option in place of the question mark.
AOP, CQR, EST, GUV, ?
(A) IYZ
(B) HWX
(C) IWX
(D) JWX
Ans. (C)
10. What should come in the place of question mark in the following
series?
1, 4, 9, 25, 36, ?
(A) 48
(C) 52
(B) 49
(D) 56
Ans. (B)
Directions—(Q. 11 to 14): Select the one which is different from the
other three.
11. (A) Bokaro
(B) Jamshedpur
(C) Bhilai
(D) Agra
Ans. (D)
12. (A) January
(B) February
(C) July
(D) December
Ans. (B)
13. (A) Bible
(B) Panchsheel
(C) Geeta
(D) Quran
Ans. (B)
14. (A) Star
(B) Sun
(C) Sky
(D) Moon
Ans. (C)
Directions—(Q. 15 to 17): based on alphabets.
15. If the sequence of the alphabets is reversed which of the following
would be the 14th letter from your left?
(A) N
(B) L
(C) O
(D) None of these
Ans. (D)
16. Which letter is the 8th letter to the right of the letter, which is
12th from the left?
(A) V
(B) T
(C) W
(D) Y
Ans. (B)
17. Which letter is the 8th letter to the right of the letter which is
10th to the left of the last but one letter from the right?
(A) V
(B) X
(C) W
(D) I
Ans. (C)
Directions—(Q. 18 to 23) Three of the following four are alike in a
certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to
that group?
18. (A) Green
(B) Red
(C) Colour
(D) Orange
Ans. (C)
19. (A) Rabbit
(B) Crocodile
(C) Earthworm
(D) Snail
Ans. (A)
20. (A) Polo
(B) Chess
(C) Ludo
(D) Carrom
Ans. (A)
21. (A) Sun
(B) Universe
(C) Moon
(D) Star
Ans. (B)
22. (A) Cheese
(B) Milk
(C) Curd
(D) Ghee
Ans. (B)
23. (A) Carrot
(B) Radish
(C) Potato
(D) Brinjal
Ans. (D)
24. In a certain code ‘CONTRIBUTOR’ is written as ‘RTNOCIROTUB’. How is
‘prohibition’ written in that code?
(A) NOITIBIHORP
(B) IHORPBITION
(C) ITIONBIHOTP
(D) IHORPBNOITI
Ans. (D)
25. If ‘CAT’ and ‘BOAT’ are written as XZG and ‘YLZG’ respectively in a
code language how is ‘EGG’ to be written in the same language?
(A) VSS
(B) URR
(C) VTT
(D) UTF
Ans. (C)
26. In a code language SINGER is written as AIBCED then GINGER will be
written in the same code as—
(A) CBIECD
(B) CIBCED
(C) CBICED
(D) CIBECD
Ans. (B)
27. If BAT is coded as 283, CAT is coded as 383 and ARE is coded as 801,
then the code for BETTER is—
(A) 213310
(B) 213301
(C) 123301
(D) 012334
Ans. (A)
28. If water is called black, black is called tree, tree is called blue,
blue is called rain, rain is called pink and pink is called fish in a
certain language then what is the colour of sky called in that language?
(A) Blue
(B) Fish
(C) Rain
(D) Pink
Ans. (C)
29. A man walks 3 km northwards and then turns left and goes 2 km. He
again turns left and goes 3 km. He turns right and walks straight. In
which direction he is walking now?
(A) East
(B) West
(C) North
(D) South
Ans. (B)
30. One morning after sunrise Vikram and Shailesh were standing in a lawn
with their back towards each other. Vikram’s shadow fell exactly towards
left-hand side. Which direction Shailesh was facing?
(A) East
(B) West
(C) North
(D) South
Ans. (D)
31. Nageena is taller than Pushpa but not as tall as Manish. Rama is
taller than Namita but not as tall as Pushpa. Who among them is the
tallest?
(A) Manish
(B) Pushpa
(C) Namita
(D) Nageena
Ans. (A)
32. In an examination Raj got more marks than Moti but not as many as
Meena. Meena got more marks than Ganesh and Rupali. Ganesh got less marks
than Moti but his marks are not the lowest in the group. Who is second in
the descending order of marks?
(A) Meena
(B) Rupali
(C) Raj
(D) None of these
Ans. (C)
33. Pointing to a photograph of a girl, Rajan said “She has no sister or
daughter but her mother is the only daughter of my mother.” How is the
girl in the photograph related with Rajan’s mother?
(A) Sister in law
(B) Grand daughter
(C) Daughter in law
(D) None of these
Ans. (B)
34. If Amit’ s father is Billoo’ s father’s only son and Billoo has
neither a brother nor a daughter. What is the relationship between Amit
and Billoo?
(A) Uncle—Nephew
(B) Father—Daughter
(C) Father—Son
(D) Grandfather—Grandson
Ans. (C)
Attached Files
File Type: pdf Sail Management Trainee Model Question Paper.pdf (33.0 KB, 3 views)
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +5.5. The time now is 08:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3