Go Back   2019 2020 EduVark > >



  #1  
Old June 19th, 2014, 01:55 PM
Unregistered
Guest User
 
Posts: n/a
Default Details about BDO exam

Give me information about Block Development Officer Examination organized by Kerala public service exam ?
Reply With Quote Quick reply to this message
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IMU CET Exam Details Unregistered General Discussion 1 September 23rd, 2016 09:59 AM
Details about Jam Exam Unregistered General Discussion 1 August 12th, 2016 06:29 PM
ARS NET Exam Details Unregistered General Discussion 1 July 28th, 2016 08:39 AM
Jam Exam Details Unregistered General Discussion 1 June 26th, 2016 10:03 AM
Details of IFS exam Unregistered General Discussion 0 July 22nd, 2015 10:42 AM
IAS Exam Details Unregistered General Discussion 0 May 19th, 2015 09:42 AM
Details of exam in US/UK similar to India's Civil Service exam? Unregistered General Discussion 1 July 5th, 2014 12:40 PM
SBI PO Exam Details Unregistered General Discussion 1 June 26th, 2014 11:38 AM
Details about PGT Exam Unregistered General Discussion 1 June 25th, 2014 10:08 AM
Details about TGT Exam Unregistered General Discussion 1 June 25th, 2014 10:08 AM
HAS exam Details Unregistered General Discussion 1 June 20th, 2014 03:36 PM
Details of NDA exam Unregistered General Discussion 1 June 19th, 2014 11:42 AM
Details about CPT Exam Unregistered General Discussion 1 June 17th, 2014 03:51 PM
Details For Net Exam M.Ajay Kumar General Discussion 1 January 24th, 2013 12:24 PM
NET exam details shridhar deshpande General Discussion 0 April 10th, 2012 05:36 PM

  #2  
Old June 19th, 2014, 05:00 PM
Nitin Sharma
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 23,401
Default Re: Details about BDO exam

Here I am giving you information about Block Development Officer Examination organized by Kerala public service commission ..

Eligibility :
You have to passed graduation in any stream from a recognised university.

Age limit:
Minimum age:- the candidate should have atleast 21 years for the exam.
Maximum age:- the candidate should not greater than 30years for the exam.

Question paper
1. The Chilka Lake is in
Ans: Orissa
2.The clouds which causes continuous rain :
Ans:Nimbus
3.Taran Taran Tragedy was associated with
Ans:None of the answers are correct
4.Tiger Airways belonged to
Ans:Singapore
5.The country which won the 2006 Johannesburg test: ?
Ans:Australia
6.Greg Chappel was a
Ans:Cricket Coach
7.Total medal India acquired in the 12th Commonwealth Games:
Ans:16
8.Total number of M.P’s from Kerala:
Ans:29 (20 Loksabha MP’s and 9 Rajyasabha MP’s)
9.Speaker of the 12th Legislative Assembly in Kerala:
Ans:K.Radhakrishnan
10.———is to administer oath of office to the Indian President in 07/07.
Ans:Justice K.G.Balakrishnan
11.Paper Gold is :
Ans: Special Drawing Right
12.The practice of crossing a Cheque originated in :
Ans:Britain
13.Trichology is the study of
Ans:Hair
14.————-is the economic process through which human wants are satisfied.
Ans:Consumption
15.Gandhi Irwin Pact was signed on:
Ans:1931
16.First Indian war of Independence began at:
Ans:Meerat
17.”Forward Policy” was initiated by:
Ans:Lord Lytton
18.Jamabandhi Reforms were the reforms of
Ans:Tipu Sultan
19.Revenge movement broke out in :
Ans:France.
20.Agricultural growth in India during 2006-07 was
Ans:2.7%
21.World Bank President to quit office recently for misconduct is :
Ans:Paul Volfovits
22.Find the odd that not related to Kani Mozhi:
(a)Poetess (b)Scientist (c)Rajya Sabha Member
(d) Daughter of chief Minister from one of an Indian State.
Ans:Scientist.
23.Miss world 2007 is
Ans:Zhang Zilin

24.The award amount of UNESCO’s Puraskar for Palathulli Programme :
Ans:20,000 U.S.Dollar
25. The State Government’s Best Actor Award for film was won by:
(a) Mohanlal (b)Mammooty (c)Thilakan (d) None of these.

Ans: Mohanlal/Mammooty/Thilakan. (Three choices are correct.Mohan Lal got the state award in 2007(Film-Paradesi). Mammooty and Thilakan also got state Government’s best actor awards)

26.Maha Bachat Scheme is initiated by:
Ans:Punjab National Bank
27.Smart City project was signed on:
Ans:13-05-2007
28.Neurons are seen in
Ans:Brain.
29.Raja Ravi Varma Award 2007 was presented to:
Ans:M.F.Hussain.
30.”Dhera Sachcha Sauda” is an organization of :
Ans:Punjab
31.The Keralite participated in the Intenational Labour Organisation held in May-June 2007 :
Ans:Thampan Thomas.
32. Founder of Alappuzha City ?
Ans: Raja Kesava Das
33.Total number of Cabinet Ministers from Kerala in the Ministry of Dr. Manmohan Singh:
Ans: 2
34.Insat 4B was launched by the European Space Agency Rocket called:
Ans:Arian 5
35.Psoriasis disease is evident in :
Ans:Skin
36.Market Regulations introduced by :
Ans:Khiljis
37.The year of Colachal battle:
Ans:1741
38.Agama Sidhantha is the Sacred book of :
Ans:Jains
39.Muziris had trade relation with
Ans:Rome
40.”Ariyittuvazhcha”was the coronation ceremony of:
Ans:Zamorins
41.The name Puducherry for Pondicherry was effected from:
Ans:01-10-2006

42.Three language formula for educstion was proposed by :
Ans:Kothari Commission.
43.The 9th I.C.U. of Medical college, Trivandrum was inaugurated by:
Ans:None of the answers are coorect.
44.Life Term Achievement award of Kerala Sangeetha Nataka Academey of 2007 went to:
Ans:Santha Devi

45.The first match in the 2007 Cricket World Cup was between :
Ans:West Indies and Pakistan.

46.Vayalar Award of 2006 presented to :
Ans:Sethu.(“Adayalangal”)
47.Author of “Coolie”:
Ans:Mulkraj Anand
48.Find the odd who was not honoured by the Leeds University for the contribution in cinema in 2007:
(a)Amitab Bhachan (b) Shilpa Setti (c)shabana Azmi (d)Yash Chopra

Ans:Shilpa Setti
49.The hottest zone between the Tropic of Cancer and Tropic of Capricon:
Ans:Torrid Zone
50. The river known as Dakshin Ganga is :
Ans:Kaveri

51.The strait connecting the Bay of Bengal and Arabian Sea:
Ans:Palk Stait
52.The odd among the following:
(a)Gonu (b)Tsunami (c)Ivan (d)Tornado
Ans:Tsunami
53.Annapurna Scheme aims at:
Ans:Senior Citizens
54.The late entrant of the G8:
Ans:Russia
55.China’s East Project projected for the solution of :
Ans:Energy Problem
56.Fastest Planet:
Ans:Mercury
57.H-1B Visas are
Ans:Non-immigrant Visas.
58.”The Joy of Numbers” was written by:
Ans:Sakunthala Devi.
59.The King who abolished “Pulappedi”
Ans:Unni Kerala Varma(Veera Kerala Verma)

60.The Kerala Monsoon Fishery(Pelagic)Protection bill enabled:
Ans:the engagement of Pelagic fishing in monsoon to traditional fishermen.

61.”Gavisti” a term related to :
Ans:Vedic Culture
62.The birth place of 24th Thirthankara:
Ans:Kundala Grama( Mahaveeran was the 24th Thirthankara)
63.the first Persian ruler who conquered Gandhara:
Ansarius I
64.”Brown shirts” was a:
Ans:Volunteer militia of Hitler
65.Mesopotamia, the Greek word means:
Ans:The land between rivers.
66.fundamental feature of Neolithic culture was the use of :
Ans:Microlithics
67.Kerala Panchayath Raj Bill was introduced in the year:
Ans:1994
68.Kerala’s output by export during2005-2006 was:
Ans:12,000 crore.

69.”Ente Maram” Project was undertaken by:
Ans:Education and Forests departments.
70.Science of Soils called:
Ans:Pedology
71.Unhygienic surroundings——————health problems.
(a)Give rise to (b)Call for (c)Call off (d)Set in
Ans:Give rise to

72.The book is not only interesting but also———–
(a)intruding (b)intrinsic (c)endearing (d)instructive

Ans:instructive.

73. Find the word that wrongly spelt.
(a)Courageous (b)encourage (c)Vicious (d)majistrate

Ans:majistrate

74. Place an alphabet before the word love to get the meaning a spice (a)T (b)C (c)S (d)W

Ans:C
75. Choose the word that is closest in meaning to the word immunity:
(a)disinclination (b)freedom (c)protection (d)apathy

Ansrotection
76.The closest meaning of the word benevolence is:
(a)attention (b)attraction (c)patience (d)kindness

Ans:kindness
77. The word which means false reports that damage the reputation of a person:
(a)candour (b)gander (c)banter (d)slander

Ans:slander
78. Choose the correctly spelt word:
(a)peursue (b)purseue (c)persue (d)pursue

Ansursue
79. Select the word meaning small branch:
(a)bit (b)stick (c)twig (d)log

Ans:twig
80. Arrears best means:
(a)small pieces (b)works of art (c)unpaid debts (d)the back portion of a building

Ans:unpaid debts
81. Choose the correct preposition for the sentence:
The thief hid all his loot————————–a stone
(a)below (b)under (c)beneath (d)by

Ans:under

82. I don’t want you to be disappointed —————– me
(a)with (b)about (c)for (d)at

Ans:with

83. He said, ”I must go at once”. Change into indirect speech:
(a) He said that he had to go at once
(b) He said that he would go at once
(c) He said that he must have gone at once
(d) He said that he had had to go at once

Ans: He said that he had to go at once

84. Change into indirect speech: ‘Oh dear! I’ve lost my purse’,she said:
(a) She said that she lost her purse
(b) She exclaimed that she had lost her purse
(c) She said that she had lost her purse
(d) She expressed that she had lost her purse

Ans: She exclaimed that she had lost her purse

85. He became philosopher, ————————-?
(a)didn’t he (b)did he (c)has he (d)hasn’t he

Ans:didn’t he
86. I meant —————– your attention to this matter
(a)to be called (b)to call (c)to calling (d)to had called

Ans:to call

87. The car pulled ————– before the front door.
(a)up (b)at (c)by (d)on

Ans:up

88. Home is —————- sweetest place on the earth.
(a)out (b)the (c)a (d)an

Ans:the

89. Choose the correct sentence:
(a)The committee are in session (b) The committee is in session
(a)The committee were in session (b) The committee to be in session

Ans: The committee is in session

90. The opposite of vice is:
(a)wickedness (b)goodness (c)virtue (d)silence

Ans: virtue

91. The idiom storm in the tea cup means:
(a)no fuss over trivial matter (b)big fuss over trivial matter
(c)clever idea (d)sudden inspiration

Ans: big fuss over trivial matter

92. The mansion was pulled down to make way for a housing complex. The words italicized mean:
(a)Brought (b)Constructed (c)demolished (d)broken

Ans:demolished

93. Most of the people in India live from hand to mouth. The closest meaning to this idiom is:
(a) a life of plenty providing for the future
(b) with moderate provision for the future
(c) without any provision for the future
(d) with some provision for the future

Ans: without any provision for the future

94. He is quite at sea. At sea means:
(a)by the sea (b)lost in thought (c)determined (d)confused
Ans:confused

95. Mark stands well with his boss. Stands well closely means:
(a) Mark is well thought of by his boss
(b) Mark is not well thought of by his boss
(c) Boss is well thought of by mark
(d) Boss is not well thought of by mark

Ans: Mark is well thought of by his boss

96. I save money by ———– smoking.
(a)carefully (b)frequently (c)ever (d)never

Ans:never

97. I ————- prefer coffee.
(a)ever (b)usually (c)forever (d)never

Ans:usually

98. There is a cat in the kitchen. ——————— is drinking milk.
(a)It (b)He (c)She (d)Them

Ans:It
99. They sell ————– dresses in that store.
(a)lady (b)lady’s (c)ladies (d)ladies’

Ans:ladies’

100. ————— bread and butter the only thing you have for me?
(a)Wasn’t (b)Are (c)Is (d)Aren’t

Ans:Is
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old October 1st, 2019, 12:51 PM
Unregistered
Guest User
 
Posts: n/a
Default diploma in Trichology

diploma in Trichology

I am a BHMS doctor.
can I eligible for this programme.
is it australian diploma?

Please explain clearly.

Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +5.5. The time now is 06:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.