Go Back   2020 2021 EduVark > Education Discussion > Question Papers





  #1  
Old July 9th, 2014, 02:57 PM
Unregistered
Guest User
 
Default Exam pattern of placement question papers of Tata Consultancy Services

Will you please share with me the exam pattern of placement question papers of Tata Consultancy Services as it is very urgent for me?
Reply With Quote Quick reply to this message
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Placement question paper pattern of Tata Consultancy Services Unregistered Entrance Exams 1 April 14th, 2015 11:25 AM
Tata Consultancy Services latest or previous year placement question papers Unregistered Question Papers 1 July 20th, 2014 04:14 PM
Previous year Tata Consultancy Services placement papers and Aptitude question papers Unregistered Question Papers 1 July 20th, 2014 03:40 PM
Previous year placement question papers of Tata Consultancy Services with solutions Unregistered Question Papers 1 July 18th, 2014 09:07 AM
Tata Consultancy Services entrance exam pattern Unregistered Entrance Exams 1 July 10th, 2014 06:08 PM
Modal question placement papers of Tata Consultancy Services Unregistered Question Papers 1 July 8th, 2014 12:56 PM
I want Tata Consultancy Services last year placement question papers Unregistered Question Papers 1 July 4th, 2014 09:44 AM
Tata Consultancy Services placement and aptitude past year question papers Unregistered Question Papers 1 July 3rd, 2014 05:24 PM
Tata Consultancy Services placement paper pattern Rohit Barla General Discussion 0 July 3rd, 2014 08:59 AM
Last year placement question papers of Tata Consultancy Services Unregistered Question Papers 1 July 2nd, 2014 02:12 PM
I need Tata Consultancy Services last year placement question papers Unregistered Question Papers 1 July 2nd, 2014 12:53 PM
Previous year Tata Consultancy Services placement question papers in PDF format Unregistered Question Papers 1 July 1st, 2014 05:32 PM
Past 3 year placement question papers of Tata Consultancy Services Nitin Sharma General Discussion 0 June 30th, 2014 12:18 PM
Tata Consultancy Services past year placement question papers Anuj Bhola General Discussion 0 June 23rd, 2014 01:42 PM
Tata Consultancy Services previous year placement question papers Nitin Sharma General Discussion 0 June 13th, 2014 04:16 PM

  #2  
Old July 10th, 2014, 12:36 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Default Re: Exam pattern of placement question papers of Tata Consultancy Services

As you want to get the exam pattern of placement question papers of Tata Consultancy Services so here it is for you:

CS Online Aptitude Test Pattern For Freshers:

The first section in the TCS Online Aptitude Test is Verbal Ability

Duration: 10 minutes

Total Questions: 1

Question Type – Free Text Writing

The second and last section of the TCS Online Aptitude Test is Analytical Ability

Duration: 80 minutes

Total Questions: 30

Question Type: Multiple choice – Mix of Logic & Arithmetic type questions

Negative Marking is applicable to this section. Please avoid guessing.

TCS Sample Test Screens Process For Freshers:
Verbal Ability Section
Analytical Ability Section

1. For temperature a function is given according to time t^2 / 6 + 4 t + 12.Wat is the temp ris eor fall between 4 Am to 9 Am .-----------------

2. Select the odd one out?..

a. Java
b. Lisp
c. Smalltalk
d. Eiffel.

Ans: lisp

3. Select the odd one out

a. SMTP
b. WAP
c. SAP
d. ARP.

Ans: SAP

4. Select the odd one out

a. Oracle
b. Linux
c. Ingress
d. DB2

Ans: Linux

5. Select the odd one out

a. WAP
b. HTTP
c. BAAN
d. ARP

Ans: BANN

6. Select the odd one out

a. LINUX
b. UNIX
c. SOLARIS
d. SQL SEVER

Ans: d

7. Select the odd one out

a. SQL
b. DB2
c. SYBASE
d. HTTP

Ans: HTTP

8. The size of a program is N. And the memory occupied by the program is given by M = square root of 100N. If the size of the program is increased by 1% then how much memory now occupied?

Ans: 0.5 % ( sqrt( 101 N ) )

9. Wat is the value of % # % (5) + # % # ( 2 )wher % is doubling,# means reciprocal-
The size of the bucket is N kb.The bucket fills at the rate of 0.1 kb per millisec.A programmer sends a program to receiver.There it waits for 10 millisec and response wil be back to programmer in 20 millisec.Hw much time the program takes to get a response back to the programmer after it is sent?

Ans 30 millisec

10. The following is not a triangle:

A) (60o, 80o, 20o)
B) (90o, 60o, 30o)
C) (54o, 66o, 60o)
D) (69o, 51o, 60o)

Ans: A (since sum of the angles in a triangle = 180o.)

11. The following is a planar cube (E, V, F):

A) (12, 8, 6)
B) (12, 6, 8)
C) (6, 6, 8)
D) (6, 8, 6)

E - no. of edges V - no. of vertices F - no. of faces

Ans: A

12. The greatest prime number among the following which can be stored in a 9-bit word computer is:

Ans.509

13. Calc. A-(B C) and represent the resulting 8-bit word in decimal form.

A 0 0 1 1 0 0 1 1
B 0 1 0 1 0 1 0 1
C 0 0 0 0 1 1 1 1

A-(B C)
(I might have interchanged the values of A, B & C but still try this.)

14. Fit a suitable curve with the given data.

x y
1000 3
? ?
? ?
? ?

A) y = log x
B) y = log 10x
C) y = -10log x
D) y = ex

15. How many B's are followed by G's which are not followed by S's in the following series:

B B G M P Q B G S K O B G A S B B G D E F B G S T I

Ans: 4 (Another Q on the same logic was also asked.)


16. M(373,5) + R(3.4) + T(7.7) - R(5.8) = ___

M - Modulo R - Round-off T - Truncate

17. Match the following:

A) Female - Girl i) A type of

B) Bug - Reptile ii) A superset of

C) Beagle - Dog iii) A part of

D) Piston - Engine iv) Not a part of

18. There is a matrix X of order 7 9 whose elements will be filled column-wise. The address of the first element X(1,1) is 1258. Each element occupies 4 bytes of memory. Then the address of the element X(5,8) is 1473.

19. The line equation of the following curve is

A) y = ex
B) y = tan x
C) y = cos x
D) x + y = 0

20. A & B can do a piece of work in 12 days. A is capable of doing twice the work as B. In how many days A alone can complete the work?

21. If the first/second, third/fourth, fifth/sixth etc. letters of the word PSYCHIATRIST are interchanged, then the letter which is 8th from right is I . If DCPRY is coded as CBOQX then SPEND can be coded as RODMC.

22. The following is not a triangle:

A) (2,3,4)
B) (3,4,5)
C) (5,5,5)
D) (1,3,5)

23. (Momentum*Velocity)/(Acceleration * distance). Find units/Mass?

24. Which of the following set of numbers has the highest Standard deviation?

a)1,0,1,0,1,0

b) -1, -1, -1, -1, -1, -1

c)1,1,1,1,1,1

d) 1,1,0, -1,0, -1
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +5.5. The time now is 01:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8