2024 2025 EduVark > Education Discussion > General Discussion


  #2  
January 25th, 2016, 11:25 AM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Re: GMAT Math

As you want I am here giving you sample test paper for Math section of Graduate Management Admission Test (GMAT) .

Sample Math Test Paper :

1. Of the following, which is greater than ½ ?

A. 2/5
B. 4/7
C. 4/9
D. 5/11
E. 6/13

2. If an object travels at five feet per second, how many feet does it travel in one hour?

A. 30
B. 300
C. 720
D. 1800
E. 18000

3. What is the average (arithmetic mean) of all the multiples of ten from 10 to 190 inclusive?

A. 90
B. 95
C. 100
D. 105
E. 110

4. A cubical block of metal weighs 6 pounds. How much will another cube of the same metal weigh if its sides are twice as long?

A. 48
B. 32
C. 24
D. 18
E. 12

5. In a class of 78 students 41 are taking French, 22 are taking German. Of the students taking French or German, 9 are taking both courses. How many students are not enrolled in either course?

A. 6
B. 15
C. 24
D. 33
E. 54

6. A straight fence is to be constructed from posts 6 inches wide and separated by lengths of chain 5 feet long. If a certain fence begins and ends with a post, which of the following could not be the length of the fence in feet? (12 inches = 1 foot)

A. 17
B. 28
C. 35
D. 39
E. 50

7. ( √2 - √3 )² =

A. 5 - 2√6
B. 5 - √6
C. 1 - 2√6
D. 1 - √2
E. 1

8. 230 + 230 + 230 + 230 =

A. 8120
B. 830
C. 232
D. 230
E. 226



9. Amy has to visit towns B and C in any order. The roads connecting these towns with her home are shown on the diagram. How many different routes can she take starting from A and returning to A, going through both B and C (but not more than once through each) and not travelling any road twice on the same trip?

A. 10
B. 8
C. 6
D. 4
E. 2



10. In the figure above AD = 4, AB = 3 and CD = 9. What is the area of triangle AEC ?

A. 18
B. 13.5
C. 9
D. 4.5
E. 3

Question Answer
1. B
2. A
3. E
4. C
5. D
6. D
7. D
8. E
9. C
10. A


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +5. The time now is 07:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8