Go Back   2018 2019 EduVark > >



  #1  
Old January 16th, 2016, 11:10 AM
Unregistered
Guest User
 
Posts: n/a
Default KPSC Departmental Exam Question Papers

I am going to appear in Karnataka Public Service Commission exam, so I need a sample paper of this exam. So here can you provide me a sample paper of KPSC Departmental Exam?
Reply With Quote Quick reply to this message
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KPSC Typist Previous Question Papers Unregistered General Discussion 1 January 18th, 2019 05:15 PM
KPSC Question Papers Unregistered General Discussion 1 March 20th, 2017 09:58 AM
KPSC Departmental Exam Syllabus Unregistered General Discussion 1 October 6th, 2016 12:04 PM
KPSC Departmental Test Result Unregistered General Discussion 1 February 9th, 2016 12:34 PM
KPSC Departmental Exam 2nd Session Hall Ticket2012 Manoharan.R General Discussion 22 October 7th, 2015 02:47 PM
KPSC Old Prelims Question Papers Unregistered General Discussion 0 August 22nd, 2015 04:21 PM
KPSC Departmental Exam Unregistered General Discussion 0 August 19th, 2015 03:42 PM
Departmental Exam Results KPSC Unregistered General Discussion 0 August 18th, 2015 01:50 PM
KPSC PDO Model Question Papers Unregistered General Discussion 0 July 23rd, 2015 04:04 PM
KPSC LDC Question Papers With Answers Unregistered General Discussion 0 July 22nd, 2015 05:37 PM
KPSC Departmental Test January Unregistered General Discussion 0 July 20th, 2015 11:13 AM
UPSC CISF (Ltd Departmental Competitive) Exam General Ability and Professional Skills Exam Question Papers Unregistered General Discussion 1 June 25th, 2014 09:12 AM
TNPSC Departmental Examinations-Subordinate Accounts Service Examination Part II(c)-Account and Audit of State Trading Schemes Exam Question Papers Unregistered General Discussion 1 June 23rd, 2014 12:59 PM
KPSC Statistics (Paper I) Exam Question Papers Unregistered General Discussion 1 June 23rd, 2014 10:21 AM
KPSC Departmental Exam 2nd Session Hall Ticket sadas General Discussion 4 January 12th, 2014 08:38 AM

  #2  
Old January 16th, 2016, 11:11 AM
Anuj Bhola
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 14,302
Default Re: KPSC Departmental Exam Question Papers

I have a a sample paper of Karnataka Public Service Commission Departmental Exam, so here I am providing you, as you want.

Some questions from previous year Paper with Solution
Below are the questions that had come in exams (previous year)

1) The smallest state in the world

(A) Russia
(B) Vatican
(C) Sri Lanka
(D) Cuba

Ans. B

2) The person who became the Chief Minister for the longest period in India:

(A) E.K.Nayanar
(B) Vasantha Sate
(C) Jyothi Basu
(D) K.Karunakaran

Ans. C

3) Who was the first speaker of Lok Sabha?

(A) Sivaraj Patel
(B) Jagjeevan Ram
(C) Lal Bahdur Shasthri
(D) G.V Mavlankar

Ans. D

4) Panchayathi Raj instructions came into effect with the amendment of the constitution

(A) 70th
(B) 73rd
(C) 76th
(D) 79th

Ans. B

5) Who is the president of newly declared independent country, East Timor?

(A) Xanana Gusmao
(B) Hugo Chavez
(C) Lula da Zilva
(D)Jos Ramos Horta

Ans. D

6) The Chairman of Constitution review committee:

(A) Kuldip Nayyar
(B) Justice Kbare
(C) Justice Varma
(D) Justice Venkita Chellaiya

Ans. D

7) Monthly salary of Chief Justice of India:

(A) Rs. 30.000
(B) Rs. 31.000
(C) 1, 10,000
(D) 50.000

Ans. C

8) What is B.O.D?

(A) Biological Oxygen Demand
(B) Biochemistry of Diseases
(C) Biophysics Oxygen Demand
(D) None of the above

Ans. A

9) Meenamatha disease is related with

(A) Cadmium
(B) Mercury
(C) Lead
(D) Iron

Ans. B

10) National Party is one which could secure not less than ---- % of the total valid votes in the previous general election.

(A) 4%
(B) 6%
(C) 8%
(D) 9%

Ans. B

11) IMF/World Bank was formed in

(A)1942
(B)1944
(C)1946
(D)1945

Ans .D

12) 'World AIDS Day':

(A)April 17th
(B)June 5th
(C)December 1st
(D)February 14th

Ans. C

13) Erethrean Sea is:

(A)Bay of Bengal
(B)Indian Ocean
(C)Red Sea
(D)Arabian Sea

Ans. C

14) Temporary hardness of water is due to ------

(A)Calcium chloride
(B)Sodium carbonate
(C)Sodium chloride
(D)Magnesium bicarbonate

Ans. D

15) EEG is used to study the function of:

(A)Heart
(B)Muscle
(C)Brain
(D)Nerve

Ans. C
Address:
Karnataka Public Service Commission  
Government Office
Park House Near Vidhana Veedhi Bengaluru, 560001
Phone:080 2225 0544
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old January 18th, 2019, 05:17 PM
Janardhan Rao M
Guest User
 
Posts: n/a
Default Re: KPSC Departmental Exam Question Papers

i want be 1st sesstion accounts higher question paper 2018
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +5.5. The time now is 06:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.