2023 2024 EduVark > Education Discussion > Entrance Exams


  #1  
July 7th, 2014, 10:50 AM
Unregistered
Guest User
 
National Institute of Fashion Technology under Graduate last year entrance exam papers

Will you please share with me the National Institute of Fashion Technology Under Graduate last year entrance exam papers?
Similar Threads
Thread
Entrance Test For National Institute Of Fashion Technology
National Institute of Fashion Technology UG previous year question papers
National Institute of Fashion Technology previous year question papers of UG courses
National Institute of Fashion Technology UG entrance exam last year question papers
Last year question papers of entrance exam of National Institute of Fashion Technology
National Institute of Technology MCA Common Entrance Test (NIMCET) last year question papers
National Institute of Fashion Technology entrance test syllabus
National Institute of Technology MCA Common Entrance Test (NIMCET) past year question papers in PDF format
Last year question papers of National Institute of Fashion Technology Fashion Management
National Institute of Technology MCA Common Entrance Test (NIMCET) previous year papers
Past year question papers of BF.Tech (especially Maths) of National Institute of Fashion Technology
National Institute of Fashion Technology past year entrance exam question papers
Past year question papers of Fashion Designing Aptitude Test of National Institute of Fashion Technology
National Institute of Fashion Technology PG entrance exam past year question papers
List of reference books for the entrance exam of National Institute of Fashion Technology

  #2  
July 8th, 2014, 10:34 AM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Re: National Institute of Fashion Technology under Graduate last year entrance exam papers

As you want to get the National Institute of Fashion Technology Under Graduate last year entrance exam papers so here it is for you:

Some content of the file has been given here:

1. “Consumer Electronic Imaging Fair 2013” formally known as “Photo Fair” was organised during January 2013 at–
(A) Kolkata (B) Chennai
(C) Delhi (D) Mumbai
Ans : (C)

2. Who is the brand ambassador of NOKIA Phones in India ?
(A) Shah Rukh Khan (B) Aamir Khan
(C) Abhishek Bachchan (D) M.S. Dhoni
Ans : (A)

3. Which are the rivers that originate from the Mansarovar region ?
(A) Narmada, Tapti, Beas (B) Indus, Sutlej, Brahmaputra
(C) Godavari, Krishna, Cauvery (D) Ganges, Yamuna, Hooghly
Ans : (B)

4. Where are the headquarters of the International Olympic Committee located?
(A) Italy (B) Switzerland
(C) Belgium (D) France
Ans : (B)

5. What is common about famous personalities Manish Malhotra, J. J. Valya and Rohit Bal?
(A) Male Modelling (B) Film Direction
(C) Novel Writing (D) Fashion Designing
Ans : (D)

6. Which Indian State is the leading Cotton producer ?
(A) Gujarat (B) Maharashtra
(C) Andhra Pradesh (D) Madhya Pradesh
Ans : (A)

7. Mahindra & Mahindra has acquired the manufacturing of ………. by naming its next generation electric car as the Mahindra e2o that is ‘E-too-oh’.
(A) Reva (B) Punto
(C) Nano (D) Bolero
Ans : (A)

8. World’s largest roller coaster named ‘Ferrari World’ is located in–
(A) Tokyo (B) Abu Dhabi
(C) Mumbai (D) Beijing
Ans : (B)

9. Who won the men’s national table tennis championship in January 2013 held in Raipur?
(A) Soumyajit Ghosh (B) Sharat Kamal
(C) Sourabh Chaktaborty (D) G Jalyan
Ans : (A)

10. Who won the reality TV show “Bigg Boss Season 6” in January 2013 hosted by actor Salman Khan ?
(A) Sana Khan (B) Urvashi Dholakia
(C) Imam Siddique (D) Niketan Madhok
Ans : (B)

11. ‘Canterbury’, the premium Indian brand of woollen cardigans and pullovers is from the house of–
(A) Monte-Carlo (B) Woodland
(C) Digjam (D) OCM
Ans : (A)

12. Which state has the traditional dress of men known as “Sola or Fotua” and “Eri-Chaddar” ?
(A) Assam (B) Tripura
(C) Nagaland (D) Meghalaya
Ans : (A)

13. Which one of the following cosmetic companies has launched Color Riche Nail Collection “Le nail Art” ?
(A) Lakme (B) L’Oreal
(C) Garnier (D) Clinique
Ans : (B)

14. The ‘more mega store’ retail chain belongs to which Indian Industry?
(A) Reliance Industry (B) Bharti Enterprises
(C) Aditya Birla Group (D) None of these
Ans : (C)

15. Who is the brand ambassador of the Hockey India League (HIL) 2013 ?
(A) Pargat Singh (B) Dhanraj Pillai
(C) Navjot Singh Sidhu (D) Virat Kohli
Ans : (C)

16. ‘Van Heusen’ is a leading International brand of–
(A) formal wear (B) fashion accessories
(C) jewellery (D) None of these
Ans : (A)

17. ‘Sonata’, ‘Ajanta’ and ‘Maxima’ are the well-known Indian brands of–
(A) jewellery (B) watches
(C) cosmetics (D) home furnishing
Ans : (B)

18. Lionel Messi, the winner of four FIFA-Ballon d’Or and World Player of the Year belongs to–
(A) Brazil (B) Spain
(C) Argentina (D) Germany
Ans : (C)

19. Who has been crowned ‘Miss Earth’ Beauty Pageant at the 12th edition held in November 2012 ?
(A) Stephany Stetanowitz (B) Tereza Fajksova
(C) Osmariel Villalobos (D) Camila Brant
Ans : (B)

20. FDI stands for–
(A) Fashion Directorate of India (B) Foreign Direct Investment
(C) Fashion Designer’s Initiative (D) Foreign Directory of Industries
Ans : (B)

21. The international awards given by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences, California (USA) for excellence in the field of cinema are popularly known as–
(A) IIFA Awards (B) Oscar Awards
(C) BAFTA Awards (D) Grammy Awards
Ans : (B)

22. The largest continent in terms of area is–
(A) Asia (B) Africa
(C) Australia (D) North America
Ans : (A)

23. The space agency NASA belongs to–
(A) Germany (B) USA
(C) Russia (D) France
Ans : (B)

24. The basic function of technology ‘Blue tooth’ is to allow–
(A) landline phone to mobile phone communication
(B) signal transmission on mobile phones only
(C) satellite television communication
(D) wireless communication between equipment
Ans : (D)

25. Which among the following is the source of a non-conventional energy?
(A) Solar Power (B) Coal
(C) Uranium (D) Petroleum
Ans : (A)




For more detailed information I am uploading PDF files which are free to download:


Contact Details:
National Institute of Fashion Technology
Infocity,
Gandhinagar,
Gujarat
India

Map Location:


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +5. The time now is 01:46 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8