Go Back   2018 2019 EduVark > Education Discussion > General Discussion



  #1  
Old June 4th, 2016, 06:58 PM
Unregistered
Guest User
 
Posts: n/a
Default Placement in AIIMS

Hi buddy I will appear in AIIMS Placement exam and for then preparation of this looking for its placement paper , so can you plz do arrange it for me ??
Reply With Quote Quick reply to this message
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AIIMS MBBS Fee Structure AIIMS MBBS General Knowledge Questions Unregistered General Discussion 2 March 7th, 2017 11:12 AM
AIIMS Placement Salary Unregistered General Discussion 2 February 17th, 2017 06:02 PM
LU MBA Placement Unregistered General Discussion 1 June 4th, 2016 12:53 PM
MET MBA Placement Unregistered General Discussion 1 June 3rd, 2016 11:36 AM
CGC MBA Placement Unregistered General Discussion 1 May 28th, 2016 01:11 PM
IET MBA Placement Unregistered General Discussion 1 May 18th, 2016 11:10 AM
CEG MBA Placement Unregistered General Discussion 1 May 4th, 2016 11:35 AM
IEM MBA Placement Unregistered General Discussion 1 February 1st, 2016 05:58 PM
IGNOU Placement Unregistered General Discussion 0 July 21st, 2015 12:35 PM
Placement in LPU Unregistered General Discussion 0 June 17th, 2015 12:02 PM
PES University Placement Unregistered General Discussion 0 June 9th, 2015 11:46 AM
Placement of MCA in JNU Unregistered General Discussion 0 June 5th, 2015 11:47 AM
BBD Placement Unregistered Entrance Exams 1 April 24th, 2015 12:50 PM
Application form of AIIMS Rishikesh online application for AIIMS RISHIKESH Unregistered General Discussion 0 April 21st, 2015 03:02 PM
IIM Job Placement gayyer General Discussion 1 December 12th, 2012 12:43 PM

  #2  
Old June 4th, 2016, 06:58 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 152,258
Default Re: Placement in AIIMS

As you said you will appear in AIIMS placement exam and for the same here asking for its placement paper, so on your demand I am providing same :

1. What is “cardiac polyp”
1. Acute infarct
2. Cardiac aneurysm
3. Benign tumour
4. Fibrinous clot in the chamber
Answer: d

2. Condition promoting adipocere formation
1. Dry and hot
2. Hot and humid
3. Dry & optimum
4. Moist & optimum
Answer: b

3. Enlarged pulsating liver with ascites occurs in:
1. Mitral regurgitation
2. Tricuspid regurgitation
3. CCF
4. AR
Answer: b

4. In civil negligence, onus of proof is with
1. Judicial first degree magistrate
2. Police not below the level of sub inspector
3. Doctor
4. Patient
Answer: d

5. According to European laryngeal Society, Subligamentous cordectomy is classified as
1. Type I
2. Type II
3. Type III
4. Type IV
Answer: b

6. The technique of laproscopic cholecystectomy was first described by?
1. Erich Muhe
2. Phillip Moure
3. Lanchenback
4. Eddie Reddick
Answer: a

7. Percutaneous vertebroplasty is indicated in all except
1. Tuberculosis
2. Metastasis
3. Osteoporosis
4. Hemangioma
Answer: n/a

8. Degrees awarded by Indian universities are mentioned in
1. Schedule I of MCI act
2. Schedule II of MCI act
3. Part 1 of schedule III
4. Part 2 of schedule III
Answer: a

9. During autopsy, if spinal cord is to be examined what is the most commonly used approach
1. Anterior
2. Posterior
3. Lateral
4. Antero-lateral
Answer: b

10. A 30 yr old lady P2L 0 with menorrhagia. What is the treatment of choice
1. Mirena
2. Combined OCP's
3. Trans cervical resection of endometria (TCRE)
4. Hysterectomy
Answer: b

11. In A Subclavian Artery Block At The Outer Border Of First Rib All Of The Following Vessels Help In Maintaining The Circulation To Upper Limp Except?
1. Thyrocervical Trunk
2. Suprascapular A
3. Sub Scapular A
4. Superior Thoracic A
Answer: n/a

12. Fascia Around Nerve Bundle Of Brachial Plexus Is Derived From?
1. Prevertebral Fascia
2. Clavipectoral Fascia
3. Deep Cervical Fascia
4. Pectoral Fascia.
Answer: a

13. Buccinator Muscle Is Pierced By All Except?
1. Buccal Br Of Facial N
2. Mucus Gland Of Buccopharyngeal Fascia
3. Parotid Duct
4. Buccal Br Of Mandibular N
Answer: b

14. Which Of The Following Brainstem Nuclei Is Not Derived From Alar Plate?
1. Hypoglossal Nuclei
2. Inferior Olivary Nucleus
3. Dentate Nucleus
4. Substantis Nigra
Answer: d

15. Which Is Not A Permanent Mucosal Fold?
1. Gastric Rugae
2. Spiral Valve
3. Transverse Rectal Fold
4. Plica Semilunaris
Answer: d

16. Not A Boundary Of Triangle Of Auscultation?
1. Scapula
2. Trapezius
3. Latissimus Dorsi
4. Serratus Anterior
Answer: d

17. Spleen Projects Into The Following Space Of Peritoneal Cavity?
1. Greater Sac
2. Paracolic Gutter
3. Left Subhepatic Space
4. Infracolic Compartment
Answer: a

18. Sternocleidomastoid Is Not Supplied By?
1. Superior Thyroid A.
2. Thyrocervical Trunk
3. Occipital A
4. Post Auricular A
Answer: b

19. Which Of The Following Is The Terminal Group Of Lymph Node In Coeliac Axis?
1. Preaortic
2. Lateral Sacral
3. Para Colic
4. Intermediate Gp.
Answer: a

20. Nitrogen Narcosis Is Caused Due To?
1. Increased Susceptibility Of Neurons For Nitrogen
2. Nitrogen Inhibits Dismutase Enzyme
3. Decrease In Oxygen Free Radicals
4. Increased Production Of Nitrous Oxide
Answer: a

21. The volatility of an anesthetic agent is directly proportional to lowering the flow in the portal vein. Portal flow is maximally reduced by
1. ether
2. halothane
3. isoflurane
4. enflurane
Answer: b

22. A young boy has sickle cell trait. Which of the following anaesthesia is contraindicated?
1. IV regional anaesthesia
2. Brachial plexus block by supraclavicular approach
3. Brachia plexus block by infraclavicular approach
4. Brachial plexus block by axillary approach
Answer: a

23. Local anaesthesia causing methemoglobinemia
1. Procaine
2. Prilocaine
3. Etiodicaine
4. Ropivacaine
Answer: b

24. Extrinsic membranes of larynx are all except:
1. Cricothyroid
2. Thyrohyoid
3. Hyoepiglottie
4. Cricotracheal
Answer: a

25. Paneth cells true is
1. Rich in rough endoplasmic reticulum
2. High zine content
3. Foamy cytoplasm
4. Numerous lysozyme granules
Answer: a

26. True about prostatic urethra are all except:
1. Trapezoid in cross section
2. Presence of verumontanum
3. Openings of prostatic ducts
4. Contains urethral crest
Answer: a

27. Cranial nerve not carrying parasympathetic fibres
1. Fourth
2. Seventh
3. Third
4. Ninth
Answer: a

28. Middle superior alveolar nerve is a branch of
1. Mandibular division of trigeminal nerve
2. Palatine division of maxillary nerve
3. Anterior nasal division of maxillary nerve
4. Inferior alveolar nerve
Answer: n/a

29. A healthy young athlete is sitting at the edge of the table with knee at 90 degree flexion. He fully extends it. What will happen?
1. Movement of tibial tuberosity towards centre of the patella
2. Movement of tibial tuberosity towards lateral border of patella
3. Movement of tibial tuberosity towards medical border of patella
4. No change in position
Answer: b

30. Coeliac plexus is located
1. Anterolateral & around the aorta
2. Posterolateral & around the aorta
3. Anteromedical to lumbar sympathetic chain
4. Posterolateral to lumbar sympathetic chain
Answer: c
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +5.5. The time now is 10:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3