Go Back   2020 2021 EduVark > Education Discussion > General Discussion





  #1  
Old June 24th, 2014, 09:02 AM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Default Previous years UP PGT English Question Paper

Can any buddy here please provide me the previous Year English Question Paper of UP PGT Exam????

Here I am providing you the previous Year English Question Paper of UP PGT Exam

Directions - Choose the word opposite in meaning to the given word

1. HINDRANCE
(a) Agreement
(b) Cooperation
(c) Persuasion
(d) Aid
ANSWER: (d)

2. BEAUTIFUL
(a) Ugly
(b) Dark
(c) Rough
(d) Dirty
ANSWER: (a)

3. PLACATE
(a) Embroil
(b) Antagonize
(c) Amuse
(d) Pacify
ANSWER: (b)

4. EMBRACE
(a) Suspect
(b) Harm
(c) Reject
(d) Hurt
ANSWER: (c)

5. ROUGHLY
(a) Exactly
(b) Completely
(c) Pointedly
(d) Largely
ANSWER: (a)

6. LIBERALISM
(a) Humanism
(b) Dynamism
(c) Sectarianism
(d) Totalitarianism
ANSWER: (d)

7. WONDER
(a) Stock
(b) Amusement
(c) Expectation
(d) Surprise
ANSWER: (c)

8. DENSITY
(a) Brightness
(b) Clarity
(c) Intelligence
(d) Rarity
ANSWER: (d)

9. APPOINTMENT
(a) Disappointment
(b) Suspension
(c) Dismissal
(d) Discharge
ANSWER: (c)

10. MAMMOTH
(a) Dull
(b) Weak
(c) Tiny
(d) Bright
ANSWER: (c)

11. EXTENSION
(a) Condensation
(b) Subtraction
(c) Deletion
(d) Weakening
(e) Diminution
ANSWER: (a)

12. SELDOM
(a) Rarely
(b) Daily
(c)Often
(d) Never
ANSWER: (c)

13. AMALGAMATE
(a) Generate
(b) Repair
(c) Materialize
(d) Separate
ANSWER: (d)

14. DREARY
(a) Plenty
(b) Monotonous
(c) Unhappy
(d) Cheerful
ANSWER: (d)

15. SEETHE
(a) Plumb
(b) Cool
(c) Freeze
(d) Chill
ANSWER: (b)

16. EXECRABLE
(a) Importable
(b) Acceptable
(c) Desirable
(d) Irritable
ANSWER: (c)

17. REAR
(a) Front
(b) Foreground
(c) Forehead
(d) Forward
ANSWER: (a)

18. MILITANT
(a) Religious
(b) Combative
(c) Spiritual
(d) Pacifist
ANSWER: (d)

19. SUBLIME
(a) Strange
(b) Low
(c) Ridiculous
(d) Mean
ANSWER: (b)

20. SAGE
(a) Rogue
(b) Fool
(c)Egoist
(d) Snob
ANSWER: (a)

21. AMBIGUOUS
(a) Obscure
(b) Secular
(c) Explicit
(d) Equivocate
ANSWER: (c)

22. BLISS
(a) Paradise
(b) Heaven
(c) Misery
(d) Happiness
ANSWER: (c)

23. EXTEIHOR
(a) Internal
(b) Inner
(c) Interior
(d) Inward
ANSWER: (c)

24. COMPACT
(a) Shattered
(b) Enlarged
(c) Spread
(d) Diffused
ANSWER: (b)

25. VIGOUR
(a) Failure
(b) Negligence
(c) Frailty
(d) Health
ANSWER: (c)

Last edited by Neelurk; February 29th, 2020 at 04:47 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PGT English Last years solved question paper Nitin Sharma General Discussion 2 September 24th, 2015 11:14 AM
NIMCET Previous Years Question Paper Unregistered General Discussion 0 July 22nd, 2015 04:04 PM
NIFT Question Paper of Previous Years Unregistered General Discussion 1 April 6th, 2015 02:24 PM
TGT previous years solved question paper Unregistered General Discussion 1 August 18th, 2014 08:53 AM
HCS pre previous years question paper Rohit Barla General Discussion 0 July 14th, 2014 08:07 AM
NET Physics Previous years question paper Rohit Barla General Discussion 0 July 12th, 2014 04:46 PM
Indian Forest Services Exam in English Previous years solved question papers Rohit Barla Question Papers 0 July 12th, 2014 02:42 PM
BDS I Year Previous years question Paper Rohit Barla General Discussion 0 July 2nd, 2014 09:03 AM
SSLC Last years question paper of Language III – English Nitin Sharma General Discussion 0 July 1st, 2014 04:27 PM
SSLC Last years question paper of Language II - English Nitin Sharma General Discussion 0 July 1st, 2014 04:26 PM
SSLC Last years question paper of Language I - English Nitin Sharma General Discussion 0 July 1st, 2014 04:25 PM
JAIIB previous years question paper Nitin Sharma General Discussion 0 July 1st, 2014 04:23 PM
Madhya Pradesh Board Class 10 General English previous years question papers Anuj Bhola General Discussion 0 June 17th, 2014 05:41 PM
Mumbai University Commerce- English Yubakbharti previous years question papers Anuj Bhola General Discussion 0 June 17th, 2014 05:32 PM
University of Delhi M.A. In English 2nd Year previous years question papers Anuj Bhola General Discussion 0 June 17th, 2014 05:28 PM

Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +5.5. The time now is 12:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8