2020 2021 EduVark > Education Discussion > General Discussion


  #2  
June 21st, 2016, 12:21 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Re: Professional Knowledge Practice Paper for IBPS Specialist Officer

Hello, here I m providing you the paper of the Professional Knowledge exam and I want the Practice Paper for IBPS Specialist Officer as under:

1. Which type of switching uses the entire capacity of a dedicated link?

[A] Circuit switching

[B] Virtual circuit packet switching

[C] Datagram packet switching

[D] Message switching

[E] None of these

(Ans):-C

2. The _____is a device that connects n input to m output.

[A] Crossword

[B] Crossbar

[C] Modem

[D] RAM

[E] None of these

(Ans):-B

3. In _____each packet of a message follows the same path from sender to receiver.

[A] Circuit switching

[B] Message switching

[C] The virtual approach to packet switching

[D] All the above

[E] None of these

(Ans):-D

4. A permanent virtual circuit involves

[A] Connection establishment

[B] Data transfer

[C] Connection release

[D] All the above

[E] None of these

(Ans):C

5. The search tool used to text that appears in gotherspace is

[A] Gobbler

[B] Archie

[C] Mikky

[D] Veronica

[E] None of these

(Ans):-D

6. X.21 protocol consists of

[A] Physical and frame levels

[B] Frame and packet levels

[C] Physical, frame and packet levels

[D] Only physical level

[E] None of these

(Ans):-D

7. Array is ______

[A] Linear data structure

[B] Non-linear data structure

[C] Complex data structure

[D] Simple data structure

[E] None of these

(Ans):-A

8. How many options does binary choice offer?

[A] None

[B] One

[C] Two

[D] It depends on the amount of memory in the computer

[E] It depends on the speed of the computer’s processor

(Ans):-C

9. Data going into the computer is called

[A] Output

[B] Algorithm

[C] Input

[D] Calculations

[E] Flow chart

(Ans):-C

10. Transformation of input into output is performed by

[A] Peripherals

[B] Memory

[C] Storage

[D] The input –output unit

[E] The CPU

(Ans):-E

11. Devices drivers are

[A] Tiny power cords for external storage devices

[B] Experts who know to maximize the performance of devices

[C] Small, special-purpose programs

[D] The innermost part of the operating system

[E] Substitutes for operating systems

(Ans):-C

12. A collection of program that controls how your computer system runs and processes

information is called

[A] Operating system

[B] Computer

[C] Office

[D] Compiler

[E] Interpreter

(Ans):-A

13. A set of instructions telling the computer what to do is called

[A] Mentor

[B] Instructor

[C] Compiler

[D] Program

[E] Debugger

(Ans):-D

14. If you receive an e-mail form someone you don’t know, what should you do?

[A] Forward it to the police immediately

[B] Delete it without opening it

[C] Open it and respond to them saying you don’t know them

[D] Reply and ask them for their personal information

[E] Reply and tell them in touch with them

(Ans):-B

15. Which of the following can handle most system functions that aren’t handled directly by

the operating system?

[A] Vertical market applications

[B] Utilities

[C] Algorithms

[D] Integrated software

[E] Compilers

(Ans):-B

16. Computer connected to a LAN (Local Area Network) can

[A] Run faster

[B] Go on line

[C] Share information and/or share peripheral equipment

[D] E-MAIL

[E] None of these

(Ans):-C

17. Which of the following refers to the memory in your computer?

[A] RAM

[B] DSL

[C] USB

[D] LAN

[E] CPU

(Ans):-A

18. One megabyte equals approximately

[A] 1000 bits

[B] 1000 bytes

[C] 1 million bytes

[D] 1 million bits

[E] 2000 bytes

(Ans):-C

19. When you are working on a document on PC, where is the document temporarily stored?

[A] RAM

[B] ROM

[C] The CPU

[D] Flash memory

[E] The CD-ROM

(Ans):-A

20. Magnetic tape is not practical for applications where data must be quickly recalled

because tape is

[A] A random access medium

[B] A sequential access medium

[C] A read only medium

[D] Fragile and easily damaged

[E] An expensive storage medium

Ans: (B)


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +5.5. The time now is 01:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8