Go Back   2019 2020 EduVark > >



  #1  
Old May 18th, 2016, 09:10 AM
Priyanka Goyal
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Default

Hello sir I want to prepare for Rajasthan PTET exam and for that I want to Download Question Paper so can you please give me paper ?

Hey as per your demand here I am providing you Rajasthan PTET exam paper
1. Book : Publisher :: Film : ?
(A) Writer
(B) Editor
(C) Director
(D) Producer
Ans : (D)
2. Menu : Food :: Catalogue : ?
(A) Books
(B) Library
(C) Newspaper
(D) Rack
Ans : (A)
3. FILM : ADGH :: MILK : ?
(A) ADGF
(B) HDGE
(C) HDGF
(D) HEGF
Ans : (C)
4. BJNT : CIOS :: DHPV : ?
(A) EGQU
(B) EIQW
(C) ELPV
(D) EIOU
Ans : (A)
5. KIJM : QOPS :: MKLO : ?
(A) LMOR
(B) OMNS
(C) KMOQ
(D) OMNQ
Ans : (D)
6. If DELHI is coded as 73541 and CALCUTTA as 82589662, how can CALICUT be coded ?
(A) 5279431
(B) 5978213
(C) 8251896
(D) 8543691
Ans : (C)
7. If in a code language PRINCIPAL is written as MBOQSOMVW and TEACHER is written as FDVSZDB, how is CAPITAL written in that code ?
(A) SVMOFVW
(B) SVMODVW
(C) BVMODVW
(D) SVMIDVW
Ans : (A)
8. A statement followed by two assumptions I and II is given. You have to consider the statement to be
true even if it seems to be at variance from commonly known facts. You are to decide which of the given
assumptions can definitely be drawn from the given statement. Indicate which one of the four given
alternatives is correct ?
Statement : If more encouragement is given to Sports, Indians will win more gold medals at the Olympic
Games.
Assumptions : I. Indians do not win gold medals.
II. More encouragement in Sports leads to better performance.
(A) Only I is valid
(B) Only II is valid
(C) Both assumptions are valid
(D) Both assumptions are invalid
Ans : (B)
9. Two statements are given followed by two conclusions I and II. You have to consider the two statements to be true even if they seem to be at variance from commonly known facts. You have to decide which one of the given conclusions is definitely drawn from the given statements.
Statement : All virtuous persons are happy.
No unhappy person is virtuous.
Conclusions : I. Happiness is related to virtue
II. Unhappy person is not virtuous.
(A) Only I follows
(B) Only II follows
(C) Neither I nor II follows
(D) Both I and II follow
Ans : (D)
10. Rahim travelled straight from point E to F at a distance of 5 km. From F he turned left and travelled 6 km and reached point G, there he took a left turn and travelled 5 km to reach point H. He took another left turn and travelled 2 km and reached point I. How far is he from the starting point ?
(A) 3 km
(B) 4 km
(C) 5 km
(D) 7 km
Ans : (B)
11. A man is facing East, then the turns left and goes 10 m, then turns right and goes 5 m, then goes 5 m to the South and from there 5 m to West. In which direction is he, from his original place ?
(A) East
(B) West
(C) North
(D) South
Ans : (C)

Rajasthan PTET Question Paper




Here I am attaching PDF for complete paper;
Attached Files
File Type: pdf Rajasthan PTET Question Paper.pdf (587.5 KB, 137 views)

Last edited by Anuj Bhola; October 23rd, 2019 at 12:29 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PTET Question Paper June Unregistered General Discussion 1 January 25th, 2018 04:16 PM
Last Year Question Paper of PTET Unregistered General Discussion 1 March 27th, 2017 11:12 AM
Rajasthan PTET exam old paper Unregistered General Discussion 1 September 7th, 2016 01:14 PM
PTET Sample Paper Download Unregistered General Discussion 1 September 1st, 2016 08:40 AM
Rajasthan PTET Old Paper Unregistered General Discussion 1 August 19th, 2016 09:44 AM
PTET Previous Question Paper Download Unregistered General Discussion 1 August 5th, 2016 01:37 PM
Rajasthan PTET Admit Card Download Unregistered General Discussion 1 August 3rd, 2016 11:52 AM
Rajasthan PTET Exam Old Paper Harsh Pandit General Discussion 0 July 23rd, 2016 11:17 AM
Download PTET Paper Priyanka Goyal General Discussion 0 June 20th, 2016 11:48 AM
Solved Question Paper Of PTET Harsh Pandit General Discussion 0 June 16th, 2016 03:12 PM
PTET Rajasthan Model Paper In Hindi Harsh Pandit General Discussion 0 June 14th, 2016 06:28 PM
PTET Rajasthan Last Year Paper Unregistered General Discussion 1 June 11th, 2016 02:44 PM
Download PTET Question Paper Harsh Pandit General Discussion 0 June 8th, 2016 06:16 PM
Previous Question Paper of PTET Priyanka Goyal General Discussion 0 June 7th, 2016 12:21 PM
Rajasthan PTET Model Paper Unregistered General Discussion 1 May 28th, 2016 01:40 PM

  #2  
Old April 3rd, 2018, 03:15 PM
Sunillodha5@gmail.com
Guest User
 
Default

Questions papers hindi me nhi aayange kya
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +5.5. The time now is 01:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.