Go Back   2018 2019 EduVark > Education Discussion > General Discussion



  #1  
Old May 13th, 2016, 12:39 PM
Unregistered
Guest User
 
Posts: n/a
Default Sample Question Paper ARS NET

Hi I would like to have the sample question which are expected in the ARS preliminary examination
Reply With Quote Quick reply to this message
Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AWS chargeman Sample question paper Unregistered General Discussion 3 May 30th, 2018 09:24 PM
Sample Question Paper For JEE Advanced Unregistered General Discussion 2 February 18th, 2017 12:43 PM
AIPVT Sample Question Paper Unregistered General Discussion 1 May 4th, 2016 04:08 PM
WB TET Sample Question Paper PDF Unregistered General Discussion 0 March 29th, 2016 10:24 AM
AMUPMDC sample question paper Unregistered General Discussion 0 August 21st, 2015 01:36 PM
Sample Question Paper Of VITEEE Unregistered General Discussion 0 August 17th, 2015 04:07 PM
Sample Question Paper for IBPS Unregistered General Discussion 0 August 13th, 2015 11:05 AM
KTET Sample Question Paper Unregistered General Discussion 0 July 23rd, 2015 03:58 PM
Sample question paper of JEE main Unregistered General Discussion 0 June 17th, 2015 01:01 PM
Sample Question Paper Of LPU Unregistered General Discussion 0 June 12th, 2015 11:57 AM
ACIO II Sample question paper Unregistered General Discussion 1 August 14th, 2014 02:52 PM
IMU CET Sample question paper Unregistered General Discussion 1 July 14th, 2014 09:34 AM
IIST Sample Question Paper Unregistered General Discussion 1 June 26th, 2014 11:59 AM
TET Sample Question Paper PDF debayan3 General Discussion 1 February 9th, 2013 09:59 AM
BBA Question Paper Sample Dyepa shikha General Discussion 1 January 30th, 2013 10:31 AM

  #2  
Old May 13th, 2016, 12:39 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 21,452
Default Re: Sample Question Paper ARS NET

ARS ( Preliminary ) Examination should have one paper of 150 imprints with every one of numerous decision target inquiries to be fathomed in 2 hours ( Two hours ), from the individual expert subject(s) for which competitor has selected. The Examination will be directed in Online organization at the assigned Centers. The answers are to be demonstrated on the Computer itself amid the Examination.

1/3 imprints will be deducted for every wrong reply in ARS (Preliminary) Examination ( Objective Type ). The aggregate imprints got will be adjusted off to the following higher whole number if there should arise an occurrence of 0.5 or more and to the quick lower whole number if there should be an occurrence of 0.4 and underneath. This is a qualifying examination and imprints scored won't be meant last choice.

Sample Questions for the ARS Examination is as follows:

1. A certain type of mixture is prepared by mixing brand A at Rs.9 a kg. with brand B at Rs.4 a kg. If the mixture is worth Rs.7 a kg., how many kgs. of brand A are needed to make 40kgs. of the mixture?
Ans. Brand A needed is 24kgs.

2. A wizard named Nepo says “I am only three times my son’s age. My father is 40 years more than twice my age. Together the three of us are a mere 1240 years old.” How old is Nepo?
Ans. 360 years old.

3. One dog tells the other that there are two dogs in front of me. The other one also shouts that he too had two behind him. How many are they?
Ans. Three.

4. A man ate 100 bananas in five days, each day eating 6 more than the previous day. How many bananas did he eat on the first day?
Ans. Eight.

5. If it takes five minutes to boil one egg, how long will it take to boil four eggs?
Ans. Five minutes.

6. Three containers A, B and C have volumes a, b, and c respectively; and container A is full of water while the other two are empty. If from container A water is poured into container B which becomes 1/3 full, and into container C which becomes 1/2 full, how much water is left in container A?

7. ABCE is an isosceles trapezoid and ACDE is a rectangle. AB = 10 and EC = 20. What is the length of AE?
Ans. AE = 10.

8. In the given figure, PA and PB are tangents to the circle at A and B respectively and the chord BC is parallel to tangent PA. If AC = 6 cm, and length of the tangent AP is 9 cm, then what is the length of the chord BC?
Ans. BC = 4 cm.

9 Three cards are drawn at random from an ordinary pack of cards. Find the probability that they will consist of a king, a queen and an ace.
Ans. 64/2210.

10. A number of cats got together and decided to kill between them 999919 mice. Every cat killed an equal number of mice. Each cat killed more mice than there were cats. How many cats do you think there were ?
Ans. 991.

11. If Log2 x – 5 Log x + 6 = 0, then what would the value / values of x be?
Ans. x = e2 or e3.

12. The square of a two digit number is divided by half the number. After 36 is added to the quotient, this sum is then divided by 2. The digits of the resulting number are the same as those in the original number, but they are in reverse order. The ten’s place of the original number is equal to twice the difference between its digits. What is the number?
Ans. 46

13.Can you tender a one rupee note in such a manner that there shall be total 50 coins but none of them would be 2 paise coins.?
Ans. 45 one paisa coins, 2 five paise coins, 2 ten paise coins, and 1 twenty-five paise coins.

14. A monkey starts climbing up a tree 20ft. tall. Each hour, it hops 3ft. and slips back 2ft. How much time would it take the monkey to reach the top?
Ans.18 hours.

15. What is the missing number in this series? 8 2 14 6 11 ? 14 6 18 12
Ans. 9

16. The minute hand of a clock overtakes the hour hand at intervals of 64 minutes of correct time. How much a day does the clock gain or lose?
Ans. 32 8/11 minutes.

17. Solve for x and y: 1/x – 1/y = 1/3, 1/x2 + 1/y2 = 5/9.
Ans. x = 3/2 or -3 and y = 3 or -3/2.

18. Daal is now being sold at Rs. 20 a kg. During last month its rate was Rs. 16 per kg. By how much percent should a family reduce its consumption so as to keep the expenditure fixed?
Ans. 20 %.

19. Find the least value of 3x + 4y if x2y3 = 6.
Ans. 10.
Reply With Quote Quick reply to this message
Reply


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options

Forum Jump


All times are GMT +5.5. The time now is 01:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3