2022 2023 EduVark > Education Discussion > General Discussion


  #1  
January 13th, 2016, 04:50 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
JEXPO Math Question

Hi I would like to have the Maths question paper of previous year for the JEXPO examination which is required for reference purpose?

The Maths question paper of previous year for the JEXPO examination is as follows:

1. The age of a father is 25 years more than his son age . The product of their ages is 84 in years . What will be son’s age in years , after 10 years ? Ans:13

2. Find the sum 0.23+0.234+0.2345 corrected to three significant figures.Ans:0.699

3. The average age of 27 boys of a class is 16 years and if their teacher is included the avg is increased by ½ years . Find the age of the teacher.Ans:30years

4. Solve for t, 3t-8≤-t in the set of whole numbers.Ans:0,1,2

5. If the sum of roots of an equation , x2+px+1=0 (p>0) is twice the difference between them then p=? Ans:

6. If a regular hexagon is inscribed in a circle of radius 4 cm, then find the area of the polygon in cm2. Ans:

7. If tanA=1/2 and tan B= 1/3 then A+B=? Ans:

8. The difference between SI and CI on a sum of Rs 20,000 for 2 years is Rs 112.50. What is the annual rate of interest.Ans:7.5%

9. A sum of money doubles itself in 3 years . how many times itself will the sum become in a period of 9 years at SI? Ans:4

10. If X0 is the measure of an angle which is equal to its complement and y0 is the measure of an angle which is equal to its supplement then X0/y0 is……… Ans:0.5

11. There are three amounts a, b and c such that b is the SI on c and c is the SI on a . Which of the following must always be true?
Ans:C2=ab

12. A sold an article to B at 10% profit . B sold it to C at 20% profit. Find the price at which A bought if B’s profit is Rs 44 (in Rs).
Ans:200

13. A Sum of money invested at CI doubles itself in 6 years. In how many years will it become 64 times itself at the same rate of CI?
Ans:36

14. Anand completed 1/5th of a piece of work in 4 days. He was then assisted by Bhargav and they completed the remaining work in 8 days. Bhargav can complete
the work in ...........days.
Ans:20

15. The numerator of a fraction is 1 less than the denominator , the fraction becomes 2/3. Find the fraction.
Ans:6/7

16. Gold and copper are heavier than water by 19 and 9 times respectively . In what proportion should gold and Copper be mixed to form an alloy so that it will be heavier than water by 12 times.
Ans:3:7

17. In a triangle which is not equilateral, the sides (in cm) are integers . The longest side is 3 cm. The perimeter of the triangle is...........
Ans:7cm

Last edited by Neelurk; June 27th, 2020 at 09:28 AM.
Similar Threads
Thread
JEXPO Question Paper PDF Download
LIC ADO Math Question
Jexpo Question With Answer
KSU PY Math
JEXPO Previous Year Question Paper
West Bengal JEXPO Question Paper
MBA but Bad at Math
Last Year JEXPO Question
JEXPO Question Papers Pdf
Mo Math
Previous Year Question of Jexpo
TIFR Math Question Paper
CDS II exam Solved question paper of Elementary Math
Indian Statistical Institute B.Math entrance exam last year question papers
To Solve Math Question is Vedic Math good



Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +5.5. The time now is 09:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8