2022 2023 EduVark > Education Discussion > General Discussion


  #2  
January 13th, 2016, 01:12 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Re: LIC ADO General Awareness paper

Ok, as per your requirement here I am sharing the previous year solved question paper of LIC ADO General Awareness exam

1). Which among the following state has launched “Mukhymantri Teerth Darshan Yojana”?
Answer- Madhya Pradesh

2). Who is the present Railway Minister of India?
Answer- Mr. Suresh Prabhu

3). Who is the Music Composer of Titanic, that had passed away recently?
Answer- James Horner

4).Which of the following city has hosed Kumbh Mela in 2015?
Answer- Nasik

5). According to Negotiable Instrument Act, what is the Jail term on cheque bounce?
Answer- 2 years

6). Who is the president of IMF?
Answer- Cristina Legard

7). Dispur is the Capital of which Indian State?
Answer- Assam

8). Name the company which has recently took bank its products from Indian Market?
Answer- Nestle

9). What is the Headquarters of AIIB?
Answer- Beijing, China

10.) What is the age limit of minors to operate account?
Answer- 10 years

11). What is the Headquarters of Amnesty International?
Answer- London

12). Who is the Youngest player to take test century?
Answer- Mohammad Ashraful

13). Which is the Holy Book of Parsian?
Answer- Avesta

14). JSC Biocom, a_______ based Pharma company has acquired 100% stake.
Answer- Russian

15). National Youth Day was observed on _______.
Answer- 12th January

16). What is the name of the Joint Military exercise between China and Sri Lanka?
Answer- Silk Route- 2015

17). “Reuters” is the famous news agency of _______.
Answer- UK

18). Dandiya Ras is the famous dance related to which Indian state?
Answer- Gujarat

19). Vikku Vinayakram is related to _______.
Answer- Ghatam

20). Which is the highest award that was given during war time?
Answer- Param Veer Chakr

21). What is the Premium amount for Jeevan Jyoty Yojana?
Answer- Rs. 330/-

22). Who is the Current Head of SAARC?
Answer- Arjun Bahadur Thapa

23). Famous Meenachi Amman Temple was located at_______.
Answer- Tamil Nadu

24). Who is the Chairperson of NITI AYOG?
Answer- Mr. Narendra Modi

25). Who is the present ICC Chairperson?
Answer- Shrinivasan

26). Who has been recently appointed as the Brand Ambassador of ‘Visit Britain’?
Answer: Saif Ali Khan

27). Which of the following is the India’s biggest employer?
Answer: Indian Railways (1.4 million employees)

28). Pandit Vishwa Mohan is the famous ______ player.
Answer: Veena (Slide Guitar)

29). Which of the following Movie has won the Oscar Award 2015?
Answer: Picture Birdman

30). Pravasi Bhartiya Diwas is observed on______
Answer: 9th January

31). NREGA stands for_____
Answer: National Rural Employment Guarantee Act

32). Which of the following has won the UNPSA Award 2015?
Answer: Queen Sirikit National Institute of Child Health

33). Madras atomic station was located at____.
Answer: Tamil Nadu

34). International Refugee Day is observed on _______.
Answer: June 20

35). What is the headquarter of IMF?
Answer: Washington

36) What is the currency of Bhutan?
Answer: Ngultrum

37). Who is President of BRICS?
Answer: K V Kamath

38). Who is the winner of World Junior Chess Championship 2015?
Answer: Lu Shanglai

39). Pu Lal Thanhawla is the Chief Minister of ________.
Answer: Mizoram

40). Whatapp has been acquired by_______
Answer: Facebook

41). Who is the President of IOC?
Answer: Thomas Bach

42). In which year, the last census of India has been calculated?
Answer: 2011

43). Who is the author of “The Da Vinci Code”?
Answer: Dan Brown.


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +5.5. The time now is 10:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8