2022 2023 EduVark > Education Discussion > Entrance Exams


  #1  
July 15th, 2014, 12:00 PM
Unregistered
Guest User
 
All India Institute of Medical Sciences MBBS entrance exam last year question papers

Will you please share with me the All India Institute of Medical Sciences MBBS entrance exam last year question papers?
Similar Threads
Thread
All India Institute of Medical Sciences MBBS entrance exam past year question papers
All India Institute of Medical Sciences PG entrance exam last year question papers
All India Institute of Medical Sciences entrance exam MBBS reference books
All India Institute of Medical Sciences entrance exam MBBS past year question papers
All India Institute of Medical Sciences MBBS entrance exam last year question papers
Last dates of MBBS entrance exam of All India Institute of Medical Sciences
Last year question papers of All India Institute of Medical Sciences
All India Institute of Medical Sciences past year question papers of entrance exam of MBBS
All India Institute of Medical Sciences PG entrance exam past year question papers
All India Institute of Medical Sciences entrance exam of MBBS last year question papers
All India Institute of Medical Sciences MBBS entrance exam application form issue dates
Entrance exam question papers of past years of All India Institute of Medical Sciences
All India Institute of Medical Sciences MBBS past year question papers in PDF format
All India Institute of Medical Sciences MBBS entrance exam cut off
All India Institute of Medical Sciences MBBS entrance exam dates

  #2  
July 16th, 2014, 12:48 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Re: All India Institute of Medical Sciences MBBS entrance exam last year question papers

As you want to get the All India Institute of Medical Sciences MBBS entrance exam last year question papers so here it is for you:



Some content of the file has been given here:

1.NOBLE PRIZE RECENTLY GIVEN FOR THE DISCOVERY OF:-
A)RNAI
B)BETA TRANSCRIPTION FACTOR
C)MITOCHONDRIAL DNA
D)LIPOXINS
ANS-RNAI
2.SEMEN STAINS ON CLOTHES IDENTIFIED BY:-
A)SPECTROMETRY
B)UV
C)INFRARED RAYS
D)MAGNIFYING LENS
ANS-INFRARED
3 SECTION 377 DEALS WITH:-
A) UNNATURAL OFFENCES
B) RAPE
C) INCEST
D) ADULTARY
ANS-UNNATURAL SEXUAL OFFICES
4 .LIPID DETECTION IN FROZEN SAMPLE WITH:-
A)OIL RED O
B)MUCICARAMINE
C)PAS
D)
ANS-OIL RED O
5.ODD`S RATIO/CONFIDENCE 95% LIMITS (TABLE) IN RISK FACTOR ASSOCIATION:-
A)A HAS HIGHEST RISK ASS
B)B HAS HIGHEST
C) C HAS HIGHEST
D) ALL HAVE EQUAL ASSOCIATION
6. PPV VALUE:-
A) 54 %
B) 47%
C) 17%
D) 97%
ANS-54%
7. DRUG ADDICTS IV MOST COMMONLY ASSS WITH WHICH BACTERIA:
A) KLEIBSELLA
B) STAPH AUREUS
C) PSEUDOMONAS
D) E COLI

ANS-STAPH AUREUS(EVEN KIDS KNOW IT)
8. RECALL BIAS MOST COMMONLY ASS WHICH STUDY DESIGN:-
A)CASE CONTROL
B) COHORT
C) COHORT-CASE CONTROL
D) CROOS SECTIONAL STUDY
ANS-CASE CONTROL(EVERY 2ND MB STUDENT KNOWS IT)
9.HYPERKALEMIA WITHOUT ECG CHANGES TREATED WITH AL EXCEPT:-
A)CALCIUM GLUCONATE
B)SALBUTAMOL
C)NA BICARBONATE
D)INSULIN WITH DEXTROSE
ANS-SOD BICARB(ASHISG GUPTA LATEST ONE SAYS ,THIS IS OBSOLETE SO NOT USED)
10.HYPERTROPHIC PYLORIC STENOSIS ASS WITH:-
A)HYPOKALEMIC ALKALOSIS
B)HYPERKALEMIC ALKALOSIS
C)HYPOKALEMIC ACIDOSIS
D)HYPERKALEMIC ACIDOSIS
ANS-HYPOKALEMIC ALKALOSIS(ACID HCL LOSS+POTTASIUM LOSS0
11.HEMATURIA DURING LABOUR IN PREVIOUS LSCS IS SIGN OF:-
A) IMPENDING RUPTURE OF SCAR
B) URETHRAL TRAUMA
C) CYSTITIS
D) ?
ANS-IMPENDING RUPTURE OF SCAR
12. VACCINE CONTRAINDICATED IN PREGNANCY:-
A)MMR
B)DIPHTHERIA
C)HEPATITIS B
D)RABIES
ANS-MMR(AS ITS A LIVE VACCINE)
13. EARLY NEONATAL SEPSIS MOST COMMONLY DUE TO (IN INDIA):-
A) GROUP B STREP
B) E COLI
C) STAPH
D) PSEUDOMONAS
ANS-E.COLI(DEFINITELY ITS GOING TO BE A CONTROVERSY WITH MANY BOOKS SAYING MANY
ANSWER)

14. LOW SERUM HAPTOGLOBIN IN HEMOLYSIS MASKED BY:
A) PREGNANCY
B) LIVER DISEASE
C) BILE DUCT OBSTRUCTION
D) MALNUTRITION
ANS-?PREGNANCY
15. LEARNED BEHAVIOUR WHICH IS PERMANENT BUT CAN BE CHANGED:-
A) CULTURAL BELIEF
B) ATTITUDE
C) KNOWLEDGE
D)
ANS-CULTURAL BELIEF
16.DISSOCIATIVE ANAESTHESIA IN SPINAL CORD DISEASES DUE TO;-
A) DORSAL COLUMN
B) DECUSSATING BRANCHES OF LATERAL SPINOTHALAMIC TRACT
C) ANT SPINOTHALAMIC TRACT
D) CILIORETINAL PATHWAY
ANS-DECCUSATING BRANCHES OF LATERAL SPINOTHALAMIC TRACT
(THEY ARE VERY CLOSE TO CENTRAL CORD)
17. FIRST LA USED IN CLINICAL ANAESTHESIA :-
A) COCAINE
B) PROCAINE
C) LIDOCAINE
D) BUPIVACAINE
ANS-COCAINE
18. MIL WHEEL MURMUR :-
A) AIR EMBOLISM
B)
C)
D)
ANS-AIR EMBOLISM
19. NON VIGOROUS RESUSCIATION IN MECONIUM STAINED( ????) :-
A) COLOUR
B) TONE
C) RESP RATE
D) HR
ANS-?COLOUR
20. CLUE CELLS ARE FOUND IN
A) CHLAMYDIA TRACHOMATIS

B)TRICHOMONAS
C)BACTERIAL VAGINOSIS
D)GONORRHEA
ANS-BACTERIAL VAGINOSIS
21. HPV VACCINE IS
A)MONOVALENT
B)BIVALENT
C)QUADRIVALANT
D)BIVALANT AND QUADRIVALANT
ANS- QUADRIVALENT(BUT IF OPTION D BIVALENT AND QUADRIVALENT THATS THE BEST OPTION.BUT
I REALLY DOUBT WHETHER THAT WAS THE OPTION)
22. HIRSCHPRUG DISEASE IS DUE TO
A)LOSS OF GANGLION CELLS IN SYMPATHETIC CHAIN
B)FAILURE OF MIGRATION OF NEURAL CREST CELLS FROM CRANIAL TO CAUDAL DIRECTION
C) ATROPHY OF LONGITUDINAL MUSCLES
ANS-FAILURE OF MIGRATION OF NEURAL CREST CELLS FROM CRANIAL TO CAUDAL DIRECTION
23.HATTERS SHAKE IS DUE TO
A)MERCURY
B)LEAD
C)ARSENIC
D)COPPER
ANS-MERCURY
24. A PATIENT WITH NON-UNITED # LOWER 1/4 TIBIA,MULTIPLE DISCHARGING SINUSES,VARIOUS
PUCKERED SCARS,WAT TO B DONE?
A)ILLIZAROV FIXATOR
B)EXTERNAL FIXATOR
C) PLATING
D)NAILING
ANS-?ILIZAROV TECHINIQUE
25.BLOW OUT FRACTURE OF ORBIT LEADS TO FRACTURE IN
A)POSTERIOR WALL OF FLOOR OF ORBIT
B)ROOF OF ORBIT
C)MEDIAL WALL OF ORBIT
D)MEDIAL PART OF FLOOR OF ORBIT
ANS-?ROOF OF ORBIT
26.MOST USEFUL INVEESTIGATION IN SUSPECTED ECTOPIC PREGNANCY IS
A)TRANSVAGINAL USG
B)CULDOCENTESIS
C)SERIAL HCG ESTIMATION
D)MRI???

ANS-TRANSVAGINAL USG(REPEAT)
27. A 10 YR OLD BOY WITH SCALP BOGGY SWELLING WITH MULTIPL SINUSES,EASY PLUCKABL
HAIR,LYMPH NODES ENLARGED IN OCCIPITAL REGION,WAT TO B DONE 4 DIAGNOSIS?
A)BIOPSY
B)CULTURE
C)KOH MED
D)?
ANS-?KOH MOUNT
28. PROGESTERONE OF CHOICE IN EMERGENCY CONTRACEPTION
A)NORGESTERONE
B)MICRONISED PROGESTERONE
C)LEVONORGESTEROL
D)DMPA
ANS-LNG
29. A 35 YEAR OLD LADY WITH POST COITAL BLEEDING MANAGEMENT IS
A)CLINICAL EXAMINATION AND PAP SMEAR
B)VISUAL EXAMINATION WITH LUGOL IODINE
C)VISUAL EXAMINATION WITH ACETIC ACID
D)
30. CALL EXNER BODIES ARE SEEN IN
A)GRANULOSA CELL TUMOUR
B)YOLK SAC TUMOR
ANS-GRANULOSA CELL TUMOR
31.OCCIPITO POSTERIOR POSITION IN LABOUR MANAGEMENT IS
A)OXYTOCIN DRIP
B)ARTIFICIAL RUPTURE OF MEMBRANES
C) WAIT AND WATH
D)CESSERIAN SECTION
ANS-WAIT&WATCH(REPEAT)
32. ACOUSTIC NEUROMA ARISES FROM
A)SUPERIOR DEVISION OF VESTIBULAR NERVE
B)INFERIOR DEVISION OF VESTIBULAR NERVE
C) COCHLEAR NERVE
D)VIITH NERVE
ANS-VESTIBULAR NERVE-?SUPERIOR OR INFERIOR DIVISION

33. IN POST DUCTAL COARCTATION OF AORTA,COLLATERALS TO LOWER LIMB ARE FORMED BY ALL

EXCEPT
A)VERTEBRAL ARTERY
B)SUPRASCAPULAR ARTERY
C)INTERCOSTAL ARTERY
D)INTERNAL THORACIC ARTERY
34. MALIGNAT RISK IN ALL EXCEPT
A)JUVENILE POLYPOSIS
B)JUVENILE POLYP
C)PEUTS JAGER SYNDROME
D)APC???
ANS-PEUTZ JEGHERS
35. VITAMIN DEFICIENCY THAT DOES NOT LEADS TO SEIZURE IN NEONATE
A)PYRIDOXIN
B)NIACIN
C)VITAMIN C
D)VIT B12
ANS-PYRIDOXINE
36.B CELL MARKER ARE A/E
A)CD 19
B)CD 20
C)CD 10
D) CD135
ANS-CD135
37.STIMULATION OF WHICH OF THE FOLLOWING LEADS TO ELEVATED MOOD?
1)OPTIC NERVE
2)OLFACTORY NERVE
3)VAGUS NERVE
4)TRIGIMINAL NERVE
ANS?OLFACTORY NERVE
38.WHICH OF THE FOLLOWING NOT USED NOW A DAYS...?
A)RADIUM 226
B).CO 60
C). CS 137
D OPTION IRIDIUM192
39. INVESTIGATION OF CHOICE FOR DEMONSTRATION OF VASCULAR RING AROUND AIRWAY?
1)CATHETER DIRECTED ANGIOGRAPHY
2)CT
3)MRI
4)PET

ANS-CATHETER DIRECTED ANGIOGRAPHY(ONLY ANGIOGRAPHY CAN DEMONSTRATE THE RING)
40. RADIOTHERAPY IS TOC FOR
1)NASOPHARYNGEAL CA T3N1
2)SUPRAGLOTTIC CA T3NO
3)GLOTTIC T3N1
4}SUBGLOTTIC T3NO
41.BUSPIRONE IS
1)RELEAVES ANXIETY
2)SEDATION
3)INDUCTION OF SLEEP
4)
ANS-RELIVES ANXIETY
42.ONODI CELLS AND HALLER CELLS OF ETHMOID LOBYRINTH SEEN IN RELATION TO FOLLOWING
RESPECTIVELY
A)OPTIC NERVE & FLOOR OF ORBIT
B)OPTIC NERVE&INTERNAL CAROTID A.
ANS-OPTIC NERVE&INTERNAL CAROTID A.
43. MOST COMMON TUMOUR OF EYE LID..
A)SEBACEOUS CA
B)BCC
C)SCC
D)MALIGANT MELANOMA
ANS-?SEBACEOUS CA/BCC
44. SUBSTANCE P IS RELEASED IN RESPONSE TO PAIN IN PERIPHERY...
1)NERVE TERMINALS
2)MAST CELLS
3)ENDOTHELIUM
4)PLASMA
45.YOUNG FEMALE WITH WEAKNESS OF GAZE IN ALL DIRECTION INTERMITTENT PTOSIS ,PROXIMAL
MUSCLE WEAKNESS,FATIGUABILITY, MOST USEFUL TEST ...
1)MUSCLE BIOPSY
2)CPK
3)EDROPHONIUM TEST
4)EMG
ANS-EDROPHONIUM TEST(OBVIOUSLY ITS MYESTHENIA)
46. WHICH OF THE FOLLOWING NOT SEEN IN DERMATOMYOSITIS..

A)GOTTRENS PAPULES
B)PERIUNGUAL TELANGIECTASIA
C) SALMON RASH
D)MECHANICS HAND
ANS-SALMON RASH
47. OUTDATED DRUGS AND CYTOTOXIC WASTE ARE DISPOSED BY
A) DUMPING IN A LANDFILL
B)DESTRUCTION&DISPOSAL IN LANDFILL
C)STORE FOR MONTH AND BURRIAL
D)INCINERATION???
ANS-?DESTRUCTION&DISPOSAL IN LANDFILL
48. HEAPARIN IS INTRODUCED IN CARDIAC PATIENT WITH PREGANCY..
A)32
B 36
C 40 WKS
D AT THE TIME OF LABOUR
ANS-?36WEEKS
49. CHEMILUMISCENCE PHOSPHORENCE PHOTOCHEMILUMISCENCE ?????
50. COX 2 INHIBITS WHAT
A)CELL DIFFERENTIATION
B)CELL MIGRATION
C)CELL ADHESION
D)CELL PROLIFERATION
51. FLUMAZENIL, FALSE IS
A)IT IS A SPECIFIC ANTAGONIST OF BZD
B)IT MAY BE USED TO BARBITURATE POISONING
ANS-CAN BE USED IN BARBITURATE POISONING
52.PHENYTOIN, TRUE IS
A)IT IS EXCRETED UNCHANGED
B)IT IS NOT TERATOGENIC
C)SHOWS ZERO ORDER KINETICS
D)
ANS-SHOWS ZERO ORDER KINETICS
53. A 15 YR OLD BOY DIED SUDDENLY WHILE PLAYING IN THE FIELD. ON AUTOPSY MYOCARDIAL
FIBER HYPERTROPHY, FIBROSIS RETICULAR PATERN SEEN
A)DILATED CMPATHY
B)HYPERTROPHIC CARDIOMYOPATHY
C)ARRYTHMOGENIC HEART DISEASE
D)OBSTRUCTIVE CARDIOMYOPATHY
ANS-ARRHYTHMOGENICRIGHTT VENTRICULAR DYSPLASIA

54. 6 A PERSON HAS RESTRICTED EYE MOVEMENTS IN ALL DIRECTIONS, PTOSIS BUT NO SQUINT OR
DIPLOPIA
A)THYROID MYOPATHY
B)CDEM
C)MULTIPLE CRANIAL NERVE PALSIES
D)MYESTHANIA GRAVIS
ANS-THYROID MYOPATHY
55. NEONATE WITH RECURRENT INFECTION AND ABCESS DIAGNOSED OF KOSTMANN SYND
....TREATMENT..
A ANTI THYMOCYTE GLOBULIN+CYCLOSPORIN
B ANTI THYMOCYTE GLOBULIN+CYCLOSPORIN+GM-CSF
C G-CSF
D GM-CSF
ANS-GCSF(KOSTMANN SYNDROME ALSO KNOWN AS SEVERE CONGENITAL NEUTROPENIA (SCN) IS A
RARE INHERITED FORM OF SEVERE CHRONIC NEUTROPENIA USUALLY DETECTED SOON AFTER
BIRTH. IT WAS DISCOVERED IN 1956 BY SWEDISH DOCTOR KOSTMANN)
56. NARP SYNDROME SEEN IN
A)MITOCHONDRIAL
B)GLYCOGEN STORAGE
C)LYSOSOMAL STORAGE
D)LIPID STORAGE
ANS-MITOCHONDRIAL DISEASE
57. ANCA ASSOCIATED WITH...
A) HSP
B)
C
D WEGENERS
ANS-WEGNERS
58.ALL ARE USED IN THE TREATMENT OF VISCERAL LEISHMANIASIS EXCEPT:
A. SITAMAQUINE
B. PAROMOMYCIN
C. HYDROXYCHLOROQUINE
D. MILTEFOSINE
ANS-PAROMOMYCIN
59. STABILITY OF ANKLE JOINT MAINTAINED BY ALL EXCEPT
A)CRUCIATE LIGAMENTS
B)COLLATERAL LIGAMENTS
C)TENDONS OF MUSCLES ATTACHED
D)CLOSE APPOSITION OF ARTICULAR SURFACES OF BONES
ANS-CRUCIATE LIGAMENTS
60. A TEACHER SLAPPED A STUDENT, SHE SUFFERED FROM 25% HEARING LOSS WHICH WAS
HEALED BY SURGERY, WHAT KIND OF INJURY IS THIS

A)SIMPLE
B)GRIVEOUS
C)DANGEROUS
ANS-SIMPLE INJURY
61. MOST APPROPRIATE MARKER OF GIST- A) CD117
ANS-CD117
62.MOST COMMON SEQUELAE TO PERIVENTRICULAR LEUKOMALACIA IS
A)SPASTIC DIPLEGIA
B)SPASTIC QUADRIPLEGIA
C)
ANS-SPASTIC DIPLEGIA
63. FALSE ABOUT JAPANESE ENCEPHALITIS
A)PIGS ARE AMPLIFIERS
B)WATER TANKS SERVE AS BREEDING SITE
C) TRANSMITTED BY CULEX MOSQUETOES
D) TWO DOSES OF VACCINE
ANS-2 DOSES OF VACCINE
64 FALSE ABOUT CAMPYLOBACTER
A. HUMANS ARE THE ONLY RESERVOIRS
B.SOURCE OF INFECTION IS POULTRY
C. CAMPYLOBACTERIOSIS IS DUE TO C JEJUNI
D.C.JEJUNI SEQUALAE IS GBS
ANS-HUMANS ARE THE ONLY RESERVOIRS
65. IN WEGNERS GLOMERULONEPHRITIS CHARCTERSTIC FEATURE SEEN IS...
1 GRANULOMAS IN THE VESSEL WALL
2 FOCAL NECROTIZING GLOMERULO NEPHRITIS
3 NODULAR GLOMERULO SCLEROSIS
4 INTERSTITIAL GRANULOMA
ANS-GRANULOMAS IN THE VESSEL WALL
66. A MALE WITH AZOOSPERMIA ...ON EXAMINATION SIZE OF TESTIS NORMAL
FSH NORMAL TESTOSTERONE NORMAL...PROBABLE CAUSE...
A MALDESCENDED TESTIS
B KLINIFELTERS SYND
C KALLMAN SYND
D VAS OBSRUCTION
ANS-VAS OBSTRUCTION
67. ANTI TNF ALPHA NOT USED IN??
A) RA+HEP B

B) RA+HEP C
C) RA+HIV
D) RA+PULMONARY FIBROSIS
68. PAIN IN EARLY LABOUR IS LIMITED TO DERMATOMES
1 T11 T12
2 S1 S3
3 L4L5
4
69. THE UTERINE BLOOD FLOW AT TERM?
70. HLA IS PRESENT ON..
1 SHORT ARM CHR 6
2 LONG ARM CHR 6
3 SHORT ARM CHR 3
4 LONG ARM CHR 3
ANS-SHORT ARM CHROMOSOME 6
71. FALSE ABOUT P 53
1 PRESENT ON CHR 17
2 ARREST CELL CYCLE IN G1
3 WT 53 KDA
4 NON MUTATED WILD P53 IS ASS WITH NEOPLASMS IN CHILDHOOD
ANS-NON MUTATED WILD P53 IS ASS WITH NEOPLASMS IN CHILDHOOD
72. ERUTHROMYCIN IS GIVEN IN INTESTINAL HYPOMOTILITY:
A)B'COS IT BINDS TO MOTILIN RECEPTORS
ANS-BINDS TO MOTILIN RECEPTORS
73. ZN IS A COFACTOR OF
A)ALCOHOLIC DH
B)PYRUVATE DH
C)PYRUVATE DECARBOXYLASE
D)ALPHA KETO ACID DH
ANS-?PYRUVATE DEHYDROGENASE
74. A 67 YR MALE SMOKER WITH HAEMOPTYSIS WITH COUGH....BROCHOSCOPIC BIOPSY SHOWS
UNDIFFERNTIATED TUMOUR...IMMUNOHISTOCHEMICAL MARKER USEFUL IS
1 CYTOKERATIN
2 VIAMENTIN
3 CALRETININ
4
ANS-?CYTOKERATIN
75. NEPHROTOXICITY IS SEEN WITH:
A. AZATHIOPRINE

B. LEFLUNOMIDE
C. MYCOPHENOLATE MOFETIL
D. TACROLIMUS
ANS-TACROLIMUS
76. ALL EXCEPT USE CAMP AS SECOND MESSANGER
A)CORTICOTROPIN
B)DOPAMINE
C)GLUCAGON
D)VASOPRESSIN
ANS-?CORTICOTROPIN
77. BLUNT INJURY ABDOMEN, HEMODYNAMICALLY STABLE, INVESTIGATION OF CHOICE:
A. DPL
B. FAST
C. CT
D.
ANS-FAST
78. ANIRIDIA IS ASS WITH
1 NEPHROBLASTOMA
2 MEDULLOBLASTOMA
3 HEPATOBLASTOMA
4.RETINOBLASTOMA
ANS-NEPHROBLASTOMA(WAGR)
79. ALL ARE ASSOC WITH FOETAL ALCOHOL SYNDROME EXCEPT
1. MICROCEPHALY
2. OVERGROWTH
ANS-OVERGROWTH
80. INFANT OF DIABETIC MOTHER...CAUSE OF SEIZURES?
1. HYPOGLYCEMIA
2. HYPOCALCEMIA
3. HYPOMAGNESEMIA
4. HYPOXIA
ANS-?HYPOGLYCEMIA
81. WHAT IS MOST MEDIAL IN THE FEMORAL TRIANGLE
1. LYMPHATICS
2. NERVE
3. VEIN
4. ARTERY
ANS-LYMPH NODE

82. WHAT DOES NOT PASS BELOW THE FLEXOR RETINACULUM
1. ULNAR N
2. MEDIAN N.
3. FLEXOR DIG SUP
4. FLEXOR DIG PROFUNDUS
ANS-ULNAR NERVE
83. WHAT IS NOT SEEN IN PSEUDOGOUT
1. SMALL JOINTS AFFECTED
2. LARGE JOINTS AFFECTED
3. CHONDROCALCINOSIS
4. DEPOSITION OF CA PYROPHOSPHATE
ANS-SMALL JOINTS AFFECTED
84. GIRL PRESENTS WITH PAIN IN LEGS, RECURRENT VOMITING AND HEADACHE...ALL PHYSICAL
INVESTIGATIONS NORMAL
1. SOMATOFORM PAIN DISORDER
2. SOMATAISATION
3. CONVERSION DISORDER
ANS-CONVERSION DISORDER
86. BEST MARKER FOR DYSLIPIDEMIA
1 TG AND CHOLESTEROL
2LDL/HDL RATIO
3 LDL/CHOLESTEROL
4 APO A1
ANS-LDL/HDL RATIO
87. RADIATION INDUCED NECROSIS OF BRAIN- MOST SENSITIVE:
A. CT
B. MRI
C.PET
D. BIOPSY
ANS-PET
88. DEFECTIVE DNA REPAIR IS ASS E
1 XERODERMA PIGMENTOSUM
2 ALBINISM
3
4
ANS-XERODERMA PIGMENTOSUM
89. TREATMENT OF CHOICE IN GENITAL WART IN PREGNANCY
A)SALICYLIC ACID WITH LACTIC ACID SOLUTION
B)PODOPHYLOTOXIN
C)IMIQIMOD
D)CRYOTHERAPY

ANS-?CRYOTHERAPY
90. TRUE IN ASTHMA..
1 INCREASED FRC REDUCED RESIDUAL VOLUME
2 INCREASED FRC INCRASED RESIDUAL VOL
3 REDUCED FRC REDUCED RESIDUAL VOLUME
4 REDUCED FRC INCRASED RESIDUAL VOL
ANS-INCREASED RV&FRC
91. WHICH OF THEM IS NOT A PERSONALITY DISORDER?
A) SENSATION SEEKING
B) NEUROTISM
C) PLEASURE
D) PROBLEM SOLVING
ANS-PROBLEM SOLVING
92. NITRATES NOT USED IN
1 CHF
2 CYANIDE POISONING
3 ESOPHAGEAL SPASM
4 RENAL COLIC
ANS-RENAL COLIC
93. THIRD NERVE PALSY WITH NORMAL PUPILLARY REACTION..
1 ANEURISM
2 DIABETES
3 TRAUMA
4 RAISED ICT
ANS-DIABATES
94. LYNCH SYNDROME ASSOCIATD WD??
1 BREAST,COLON,OVARY
2.BREAST,ENDOMET,OVARY
3.BREAST,COLON,ENDOMET
4. COLON,ENDOMET,OVARY
ANS-BREAST,ENDOMET,OVARY
95. HEAD ACHE WITH BITEMPORAL HEMIANOPIA WITH 6/6 VISION...SEEN WITH
1
2 TRAUMA
3 CHIASMAL LESIONS
4 B/L CAVERNOUS LESIONS
ANS-CHIASMAL LESION
96. WEAKEST AREA OF SCLERA ...
1 BEHIND RECTUS INSERTION
2 LIMBUS
3 EQUATOR
4 INFRONT OF RECTUS

ANS-?BEHIND RECTUS INSERTION(REPEAT)
97. SUMTHNG DAT IS CONSISTENT,..........AND SUBJECT TO CHANGE?????
1. KNOWLEDGE
2 CULTURAL BELIEF
3 ATTITUDE
4 PRACTISE
ANS-CULTURAL BELIEF
98. NOT FELT WITH P/R EXAMINATION
1 ANORECTAL RING
2 PROSTATE
3 URETER
4 BULB OF PENIS
ANS-URETER
99. INJURY TO HEAD OF FIBULA, ALL ARE INVOLVED EXCEPT:
A. COMMON PERONEAL N
B. SUPERFICIAL PERONEAL
C. ANTERIOR TIBIAL
D. TIBIAL
ANS-TIBIAL NERVE
100. DEEP PERONELA NERVE SENSORY INNERVATION
A)1ST WEB SPACE
B)5TH WEB SPACE
C)ANTERO LATERAL DORSUM OF FOOT
D)LATERAL PART OF LEG
ANS-1ST WEB SPACE
  #3  
July 16th, 2014, 12:48 PM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Re: All India Institute of Medical Sciences MBBS entrance exam last year question papers

101. HISTORY OF NASAL CONGESTION AND PAIN AROUND MEDIAL CANTHUS WITH RIGT SIDED
PROPTOSIS, CHEMOSIS DEFECTIVE RIGHT GAZE...FEVER...
A):CAVERNOUS SINUS THROMBOSIS
B)ORBITAL CELLULITIS
C) ETHMOID SINUSITIS
D)ORBITAL APEX SYND
ANS-ORBITAL APEX SYND
102. 62.A CHILD PRESENTS WITH PERIOSTEAL REACTION,FEVER,ESR RAISED AFTER 1 MONTH
TRAUMA. INV OF CHOICE
A.MRI
B.PET
C.CT SCAN
D.CORE BIOPSY
ANS-CORE BIOPSY
103. TRANSTENTORIAL HERNIATION RESULTS IN ALL EXCEPT;
A.IPSILATERAL HEMIPARESIS
B.IPSILATERAL OCULOMOTOR PARESIS

C.DECERBRATION
D.CHEYNE STOKES RESP
ANS-IPSILATERAL HEMIPARESIS(ITS CONTRALATERAL)
104. 71.DRUG NOT USED IN CHF..
1 NTG
2 SPIRONOLACTONE
3 NISIRITIDE
4 TRIMETAZIDINE
ANS-TRIMETAZIDINE
105. SUDDEN THUNDERCLAP HEADACHE, UNCONSCIOUSNESS,IPSILATERAL ,DILATED PUPIL DUE
TO:-
A.ACUTE ISCHEMIA OF MIDBRAIN
B.ACUTE ANEURYSMAL HEMORRHAGE
C.MENNGITIS
D.BRAIN STEM ENCEPHALITIS
ANS-ACUTE ANEURYSMAL HEMORRHAGE(REPEAT)
106. RIB NOTCHING IS SEEN IN A/E
1 BT SHUNT
2.PULMONARY ATRESIA WD VSD
3.
4.WATERSONS SHUNT
107. WHICH OF THE FOLLOWING IS ASSOCIATED WITH > 20% RISK OF CHROMOSOMAL ANOMALIES?
A. OMPHALOCELE
B. GASTROSCHISIS
C. CLEFT LIP
D. SPINA BIFIDA
ANS-O MPHALOCELE
108. WHAT DOES "C" IN CRP STAND FOR?
1. C- POLYSACCHARIDE OF PNEUMOCOCCUS
2. CHONDROITIN SULFATE IN SERIES WITH ARP, BRP
3. CONCANAVALIN A
4. CELLULAR
ANS- C- POLYSACCHARIDE OF PNEUMOCOCCUS
109. ELDERLY MALE WITH CHEST PAIN, COUGH AND SPUTUM IN WHICH CULTURE ON BLOOD AGAR
YIELDS GRAM POSITIVE COCCI. HOW TO DIFFERENTIATE FROM NORMAL COMMENSALS?
A. BILE SOLUBILITY TEST
B. BACITRACIN
C. OPTPCHIN
D.CATALASE
ANS-BACITRACIN

110. NOT TRUE IS
1 SUPERIOR THY ART IS BR OF EXT CAROTID
2 INF THY IS BR OF THYRO CERVICAL TRUNK
3 PARATHYROID ART IS BR OF POST DEV OFSUP THY ART
4 THYROIDEMA ART IS INVARIABLY A BR OF ARCH OF AORTA
ANS-THYROIDEMA ART IS INVARIABLY A BR OF ARCH OF AORTA
111. TOCOLYTIC OF CHOICE IN HEART DISEASE???????
1.NIFIDIPINE
2.MGSO4
3.ATOSIBAN
4.ALCOHOL
ANS-MGSO4
112. HIGH PROLACTIN DUE TO
1.HIGH FSH
2.ELEVATED ESTRADIOL
3. ELEVATED TESTOSTERONE
4.
ANS-ELEVATED FSH
113. BABY WID 46XX HAS EXT GENITALS OF MALE, WHICH OF D FOLLOWING IS NOT A POSSIBLE DD
OF THIS CTD?????????
1.AROMATASE DEFICIENCY..
2.
3. MOTHER HAS ADRENAL ANDROGEN TUMOR
4.ANTI MULLERIAN HORMONE DEFICIENCY
ANS-ANTI MULLERIAN HORMONE DEFICIENCY
114. OCP FAILS WHEN USED WITH ALL EXCEPT...
1 ASPRIN
2 TETRACYCLINE
3 PHENYTION
4 RIFAMPICIN
ANS-TETRACYCLINE
115. NECROTIZING LYMPHADENITIS IS SEEN IN
1 KIMURA DISEASE
2 KIKUCHI DISEASE
3 HODGKINS
4 SARCOIDOSIS??
ANS-KIKUCHI DISEASE
116. PREMATURE BABY 1.5KG 32 WKS BORN WITH EMERGENCY C.S. NOW DEVELOPS RESP.
DISTRESS WITH GRUNTING. BEST MANAGEMENT:
1. MOIST OXYGEN THRU' HEADBOX
2. MECHANICAL VENTILATION

3. C-PAP
4. SURFACTANT THERAPY PLUS MECHANICAL VENTILATION
ANS-SURFACTANT THERAPY PLUS MECHANICAL VENTILATION(RDS)
117. TRUE ABOUT BURKITT'S LEUKAEMIA:
1. CD 34 AND SURFACE IG BOTH +VE
2. CD 34 - BUT SURFACE IG+
3. CD 34+ BUT SURFACE IG-
4. BOTH NEGATIVE
118. TYPE OF ANAEMIA CAUSED BY ILEOCAECAL TB:
1. IRON - DEFICIENCY
2. MEGALOBLASTIC
3. SIDEROBLASTIC
4. NORMOCYTIC NORMOCHROMIC
ANS-MEGALOBLASTIC ANEMIA
119. NOT A HIGH RISK FACTOR FOR CHOLANGIO CA:
1. CL. SINENSIS INFESTATION
2. ULCERATIVE COLITIS
3 CHRONIC TYPHOID
4. CHOLEDOCHOLITHIASIS
ANS-CHRONIC TYPHOID
120. WHICH IS NOT A PRODRUG:
1. FOSINOPRIL
2. ENALAPRIL
3. --------
4. LISINOPRIL
ANS-LISINOPRIL
121. NOT A COMMON CAUSE OF VASCULITIS IN ADULTS:
1. GIANT CELL ARTERITIS
2. PAN
3. KAWASAKI DISEASE
4. HSP
ANS-KAWASAKI DISEASE
122. NOT TRUE ABOUT N. GONORRHOEAE:
1. EXCLUSIVE HUMAN PATHOGEN
2. ACUTE URETHRITIS IS MC MAIFESTATION IN MALES
3. ALL STRAINS ARE HIGHLY SENSITIVE TO PENICILLIN
4. SOME STRAINS MAY CAUSE DISSEMINATED DISEASE
ANS-ALL STRAINS ARE HIGHLY SENSITIVE TO PENICILLIN
123. RECURRENT PLAQUES ON GLANS WHICH HEAL WITH RESIDUAL HYPERPIGMENTATION
1. APTHOUS ULCER
2. FIXED DRUG ERUPTION
3. HERPES GESTATIONALIS
4. CHLAMYDIAL INF.
ANS-APHTHOUS ULCER

124. UTERINE BLOOD FLOW AT TERM:
1. 50-75 ML/MIN
2. 150-200 ML/MIN
3. 350-400 ML/MIN
4. >500 ML/MIN
125. HLA B27 +
A) ANKYLOSING SPONDILITIS
ANS-ANKYLOSING SPONDYLITIS
126. HYPERKALEMIA WITHOUT ECG CHANGES. ALL USED IN T/T EXCEPT:
1. INSULIN-GLUCOSE
2. CALCIUM GLUCONATE
3. SODI- BICARB
4. SALBUTAMOL
ANS-CALCIUM GLUCONATE
127. NOT TRUE ABOT PROSTATIC UREHTRA:
1. TRAPEZOID IN CROSS-SECTION
2. PRESENCE OF VERUMONTANUM
3. OPENING OF PROSTATIC DUCTS
4. CONTAINS URETHRAL CREST
ANS-PRESENCE OF VERUMONTANUM
128. INFECTIVE STAGE FOR MOSQUITO IN CASE OF PLASMODIUM
A) GAMETOCYTE
B)SPORAZOIT
ANS-GAMETOCYTE
129. NOT RELATED TO DEVELOPMENT OF DEPENDANCE:
1. PERSONALITY
2. FAMILY HISTORY
3. PRESSURE BY PEERS
4. INTELLIGENCE
ANS-INTELLIGENCE
130. YOUNG BOY WITH MULTIPLE FLACCID [BLEEP] AND ORAL MUCOSAL LESIONS. MOST LIKELY
FINDING:
1. FISH NET IGG IN EPIDERMIS
2. LINEAR IGG IN DEJ
3. LINEAR IGA IN DERMAL PAPILLAE
4. GRANULAR IGA IN RETICULAR DERMIS
ANS- FISH NET IGG IN EPIDERMIS
131. YOUNG GIRL WITH PAST H/O REPEATED PAIN OVER MEDIAL CANTHUS AND USE OF
DECONGESTANNTS NOW PRESENTS WITH INTENSE CHILLS, RIGORS, DIPLOPIA ON LATERAL GAZE ,
OPTIC DISC CONGESTED. MOST LIKELY DIAGNOSIS:
1. ETHMOIDAL SINUSITIS
2. ORBITAL CELLULITIS
3. CAVERNOUS SINUS THROMBOSIS
4. ORBITAL APEX SYNDROME
ANS-ORBITAL APEX SYNDROME

132. NOT TRUE ABOUT ASO TITRE:
1. ----------------
2. MAJOR JONES' CRITERIA
3. ----------------------------
4. MAY NOT BE ELEVATED EVEN IN PRESENCE OF CARDITIS
ANS-MAJOR JONES CRITERIA
133. 7 YR OLD BOY, H/O TRAUMA 2 MONTHS BACK, NOW PRESENTS WITH FEVER AND ACUTE PAIN
OVER THIGH. FEMORAL SHAFT SHOWS LESION WITH LAMINATED PERIOSTEAL REACTIONS. NEXT
MANGEMENT:
1. CORE FEMOR BIOPSY.
2. TC99 MDP SACN
3.---------
4. HB, LEUCOCYTE COUNTS
ANS-CORE FEMORAL BIOPSY
134. MATERNAL CHROMOSOME 15 DISOMY ASSOCIATED WITH
1. FRAGILE X SYNDROME
2. PRADER WILLI SYNDROME
3. ANGELMANN SYNDROME.
ANS-ANGELMAN SYND
135. NEXT LINE OF MANGEMENT FOR ADENOCA GB PENETRATING MUSCULAR LAYER BUT NOT
SEROSA. NO METASTSIS FOUND DURING SURGERY AND INVESTIGATIONS
1. IMMEDIATE PLAN FOR SEGMENTAL HEPATECTOMY
2. WAIT WITH SERIAL USGS
3. CHEMOTHERAPY
ANS-IMMEDIATE SERIAL USG
136. THIAZIDES CAN CAUSE:
1. HYPOKALAEMIC MET. ALKALOSIS
2. HYPOURICAEMIA
3. HYPOLIPIDAEMIA
4. IMPOTENCE
ANS-IMPOTENCE
137. POOR PROGNOSIS IN ALL:
1. TLC 4000-10000
2. AGE < 2 YRS
3. PRESENCE OF TESTICULAR INVOLVEMENT AT PRESENTATION
4. PRESENCE OF BLASTS IN PERIPH. SMEAR
ANS-AGE <2YRS
138. GLASS GOW COMA SCALE ... EYE OPENING WITH PAINFUL STIMULUS ,IN APPROPRIATE VERBAL
RESP TO PAIN,LOCALIZES TO PAIN..
1 8
2 10
3 12
4 14
ANS-10

139. PT FROM HIMACHAL PRADESH WID SMALL ULCER IN LEG...AND INGUINAL
LYMPHADENOPATHY.... WHICH OF D FOLLOWING STAIN WUD U PREFER FOR BIPOLAR STAINING???
1.KOH??
2.GIEMSA
3. WAYSONS
140. WIDAL TEST, ALL EXCEPT ONE, ARE CORRECT"
A. EVEN ONE HIGH TITER IS NOT ENOUGH FOR CONCLUSIVE DIAGNOSIS.
B. O ANTIBODY LASTS LONGER AND HENCE IS NOT INDICATIVE OF RECENT INFECTION
C. BASELINE TITERS DIFFER DEPENDING ON THE ENDEMICITY OF HTE DISEASE
D. H ANTIBODY CANNOT DIFFERENTIATE BETWEEN RYPES.
ANS-O ANTIBODY LASTS LONGER AND HENCE IS NOT INDICATIVE OF RECENT INFECTION
141. MEMORY CELLS ESCAPE APOPTOSIS B'COS OF;
A. NERVE GROWTH FACTOR
B. PLATELET DERIVED GROWTH FACTOR
C. FIBROBLAST GROWTH FACTOR
D.
142. MRKH HAS FOLLOWING FEATURES A/E
1.ABSENT UTERUS
2.ABSENT CERVIX
3.ABSENT OVARY
4.ABSENT VAGINA
ANS-ABSENT OVARY(WAS THIOS QUESTION ASKED IN THIS AIIMS )
143. WHICH OF THE FOLLOWING IS LEAST NARCOTIC...
1 MORPHINE
2 CODEINE
3 HEROIN
4 PAPAVERINE
ANS-PAPAVERINE
144. ABO ANTIGENS NOT FOUND IN
A) CSF
B) SEMEN
C) PLASMA
D)SALIVA
ANS-CSF
145. ABO INCOMPATIBILITY NOT SEEN WITH
A) FFP...........
B)PRP
C) PT. CONC.
D) CRYOPRACIPITATE
146. VORICONAZOLE IS USED FOR ALL D FOLL A/E
1.ASPERGILLOS
2.CANDIDA ALBICANS
3.CANDIDA TROPICALIS
4.MUCORMYCOS

ANS-CANDIDA ALBICANS
147. MIC-2 POSITIVE IN
A. EWING'S
B. OSTEOSARCOMA
C.
D.
ANS-EWINGS
148. ALL D FOLL ARE USED IN D TREATMENT OF HYPERK+ A/E
1.10ML OF 10% CALCIUM GLUCONATE.
2.25-50ML NAHCO3.
3.50% DECTROSE
4.PER RECTAL EXCHNGE RESINS
ANS-NAHCO3
149. LOW SERUM ALKALINE PHOSPHATASE IN:
A. PRIMARY BILIARY CIRRHOSIS
B. HYPERPHOSPHATEMIA
C. HYPOPHOSPHATEMIA
D. HEPATITIS A
ANS-HYPERPHOSPHATASIA
150. MURMUR IS INCREASED WITH VALSALVA MANOUVRE IN:
A. MS
B. AS
C. HOCM
D.
ANS-HOCM
151. KARYOTYPING UNDER LIGHT MICROSCOPY:
A) G-BANDING
B) Q BANDING
C) C BANDING
D) FUDR BANDING
ANS-G BANDING
152. TRANSITIONAL CELL EPI SEEN IN A/E:
A)URETERS
B)MEM URETHRA
C)MAJOR CALYX
D)BLADDER
ANS- MEMBRANEOUS URETHRA(REPEAT)
153. ALL R CONTENTS OF VAGINAL SPHINCTER EXP:
EXT.URETHRAL SPHINCTER
INT.URETHRAL SPHINCTER-ANS
BULBOSPONGIOSUS
PUBOVAGINALIS
ANS-INTERNAL URETHRAL SPHINCTER(REPEAT)
154. A CHILD POSTED FOR SURG,PT IN RENAL FAILURE,MUSCLE RELAXANT WHICH CAN BE USED-
-ATRACURIUM
ANS-ATRACURIUM(HOFFMAN ELIMINATION)
155. TOXICITY OF CO LIMITED TO ITS DIFFUSION D/T
A) HIGH AFFINITY 2 HB
B) ALVEOLAR MEMB LESS PERMEABLE TO CO
C) ?
D) ?
ANS-PARTIAL PRESSURE
156. PT WITH LIMITED SCLERODERMA AND ONE MONTH H/O SHORTNESS OF BREATH.
WITH
FVC SLIGHTLY DECREASED
FEV1 MARKEDLY INCREASED(COMPARED TO PREDICTED)
DLCO MARKEDLY DECREASED
(I CAN'T RECALL VALUES)
A. INTERSTITIAL LUNG DISEASE
B. PULMONARY HTN
C.
D. DIAPHRAGMATIC WEAKNESS
ANS-PULMONARY HYPERTENSION
157. A CHILD WITH CHRONIC DIARRHEA FOR LAST ONE YEAR. STOOL SAMPLE REVEAL 100 MICRON
OVA IN INTESTINE , ALL ARE DIFFERENTIALS EXCEPT
A) G. DISCOIDES
B) CHLONORCHIS SINENSIS
C) FASCIOLA GIGANTICA
D) OPHISTHORCIS VIVERRANI
158. RX OF DESMOID TUMORS
A)WIDE EXCISION
B) WIDE EXCISION + RT
C) RT
D)SIMPLE EXCISION
ANS-WIDE EXCISION=RT
159. ALL ARE "IMPACT" INDICATOR FOR EVALUATION OF ASHA'S PERFORMANCE- EXCEPT
A) NUMBER OF MEETINGS ATTENDED
B) NUMBER OF INSTITUTIONAL DELIVERIES
B) REDUCTION IN INFANT MORTALITY
C) HOURS OF TRAINING
ANS-NUMBER OF INSTITUTINAL DELIVARIES
160. ALL ARE INCLUDED IN NRHM EXCEPT- A) STRENGTHENING OF JSY
B) FORMATION OF PATIENT AND SOCIAL WELFARE SOCIETIES
C) STATE AND DISTRICT HEALTH MISSION
D) RECRUITMENT AND TRAINING OF ASHA
ANS-FORMATION OF PATIENT WELL FARE SOCIETIES
161. TRANSECTION AT MID-PONS:

A. RAPID, SHALLOW BREATHING
B. APNEUSIS
C. HYPOXIA
D. DEEP BREATHING
162. NOT GIVEN IN UNDER DIRECTLY OBSERVED THERAPY- A) CLOFAZIMINE /ETHAMBUTOL
B) DAPSONE
C) RIFAMPICIN
D) PYRAZINAMIDE
ANS-DAPSONE
163. YR OLD MAN RECEIVING ASPIRIN FOR M.I. PROPHYLAXIS FOR LAST 2 YR. HE PASSED BLACK
STOOL FOR 1 DAY. NO ABNORMALITY FOUND IN ABDOMINAL EXA. PROBABLE DIA:
A. DUODENAL ULCER
B. CA COLON
C. ESOPHAGIAL VARIX
D. ILIOCECAL TB.
ANS-DUODENAL ULCER
164. WHICH STATEMENT IS INCORRECT :
1) CHEMILUMINESCENCE :- EXCITED ELECTRON IN HIGHER ORBIT COMES TO LOWER ORBIT BY
EMITTING ENERGY IN FORM OF PHOTON
2) BIOLUMINESCENCE:- IS A FORM OF CHEMILUMINESCENCE
3) PHOSPHORESCENCE :- ABSORBED RADIATION EMITTED AS LIGHT
4)PHOTOCHEMILUMINESCENCE
165. GLUCOSE TRANSPORTER IN MYOCYTE IS
A) GLUT1
B) GLUT2
C) GLUT3
D) GLUT.4
ANS-GLUT 4
166. STAIN USED IN IDENTIFYING FUGII IS
A) METHANAMINE
B) NIGROSIN
C) ....
C) ...
ANS-MUCICARMINE
167. SENSITIVE TEST FOR CHLAMYDIA:
A. CULTURE
B. NUCLEIC ACID AMPLIFICATION
C.
D.
ANS-NUCLEIC ACID AMPLIFICATION
168. CARISOPRODOL ACTIVATION FORMS WHICH METABOLITE
A) AMPHETAMINE
B) MEPROBAMATE
C) DOXYLAMINE
D) DIMETHADIONE

ANS-MEPROBAMATE
169. BA SWALLOW, POSTERIOR INDENTATION SEEN WITH:
A, LEFT ATRIUM
B. AORTIC KNUCKLE
C. ABERRANT RIGHT SUBCLAVIAN
D. SLING OF PULMONARY ARTERY
ANS-LEFT ATRIUM
170. HIGHEST CONCENTRATION OF POTASSIUM IS SEEN IN- A) BILE
B) PANCREATIC JUICE
C) ILEAL SECRETIONS
D) RECTUM
ANS?PANCREATIC JUICE
171. 25 YEAR OLD FEMALE PATIENT PRESENTING WITH DILATED ARCH OF AORTA WITH AR, AORTA
RESECTED ON HPE SHOWS PANARTERITIS DIAGNOSIS IS- A) NONSPECIFIC
B) TUBERCULOSIS
C) ....
D) ....
ANS-TUBERCULOUS
172. FALSE ABOUT HEMOPHILUS INFLUENZAE IS- A) IT NEEDS FACOR X AND V FOR GROWTH IN CULTURE MEDIA
B) CAPSULE PLAYS AN IMPORTANT ROLE IN PATHOGENICITY
C) IT'S A RARE CAUSE OF MENINGITIS IN FIRST TWO MONTHS OF LIFE
D).....
174. METHOD FOR DIAGNOSING WHOOPING COUGH- A) COUGH PLATE CULTURE
B) SPUTUM SMEAR
C).....
D)....
175. LEFT PHRENIC NERVE RUNS?
A. ANT TO SCALNEUS ANT
B. POST TO BRACHIAL PLEXUS.
C
D
ANS-POSTERIOR TO HILUM OF LUNG
176. ASCENDING DIFFUSE ANEURYSM OF AORTA IN A HYPERTENSIVE FEMALE CAUSED BY
1.NONSPECIFIC AORTOARTERITIS
2.TUBERCULAR AORTOARTERITIS
3.PAN
4.WAGENERS GRANULOMATOSIS
177. SPONTANEOUS RYTHMIC RESPIRATION INITIATED IN
A)PRE-BOTZINGER COMPLEX.
B)DRG
C)PNEUMATAXIC CENTRE

D)APNEUSTIC CENTRE
ANS-PREBOTZINGER COMPLEX
178.IN TRANSTENTORIAL HERNIATION WHICH OF THE FOLLOWING NOT SEEN?
A)IPSILATERAL MYDRIASIS
B)IPSILATERAL HEMIPARESIS
C)DECEREBRATE POSTURE
D0CHEYNE STOKES
178.MONTHOLD MALE BABY WITH VIGOROUS APPETITE EATS WELL BUT VOMITS AFTER FEEDING
WHICH IS DOAGNOSIS?
1)CHPS
2)HIRCHISPRUNGS DISEASES
3)?
4)?
ANS-CHPS
179. YR MALE WITH CONTROLLED THYROTOXICOSIS AND CARCINOMA RECTUM UNDERGOING
LAPAROSCOPIC ABDOMINO PERINEL RESECTION FOUND TO HAVE DECREASED BLOOD PRESSURE
AND HEART RATE END TIDAL CO2FOUND TO HAVE REDUCED FROM 40 TO 10 AND MILL WHILLER
MURMUR WHAT IS THE CAUSE
A) EMBOLISM
B)THYROID STROM
C)BLEEDING
D)HYPOXIA
ANS-THYROTOXICOSIS(GOUING TO HIGH OUT PUT FAILURE)
180. THE RISK FACTOR ASSOCIATION OF SMOKING WITH PANCREATIC CANCER WAS STUDIED IN A
CASE CONTROL STUDY,THE VALUES WHICH WERE FOUND WERE:-
ODDS RATIO ____ 95% CONFIDENCE LIMITS
RISK A 3.0 1.1- 3.1
RISK B 2.0. 1.1- 2.0*
RISK C 1.0. 0.5-1.0
WHICH IS TRUE:-
A) RISK A IS ASS MORE
B) RISK B IS ASS MORE
C) RISK C IS ASS MORE STRONGLY
D) ALL RISK A,B AND C ARE EQUALLY ASSOCIATED
181. 1 WEAK BEFORE INCIDENCE RECALL IS CALLED AS
A)RECECENT MEMORY
B)REMOTE MEMORY
C)WORKING MEMORY
D)
ANS-DELAYED MEMORY
182. WHICH OF THE FOLLOWING IS FALSE?
A)FOOD POISONING CAUSING STRAINS OF CL.PERFRINGES PRODUCE HEAT RESISTANT SPORES
B) SHOWS POSITIVE NEGLER'S REACTION
C)MOST IMP TOXIN IS HYALURONIDASE
D)CL.PERFRINGES IS THE MOST COMMON CAUSE OF GAS GANGRENE

183. WHICH OF THE FOLLOWING IS FALSE?
A)BCL-6-BURKITTS LYMPHOMA
B)BCL-2-FOLLICULA N MANTLE CELL LYMPHOMA
C)CD-10 MANTLE CELL LYMPHOMA
184. FLUMAZENIL, FALSE IS
A)IT IS A SPECIFIC ANTAGONIST OF BZD
B)IT MAY BE USED TO BARBITURATE POISONING AS IT THEY ACT ON THE SAME RECEPTOR-GABA A
C)GIVEN INTRAVENOUSLY
D)ACTS ON GABA A CHANNEL IN CASE OF BZD
ANS-MAY BE USED TO BARBITURATE POISONING AS IT THEY ACT ON THE SAME RECEPTOR-GABA A
185. FULL THICKNESS GRAFT CAN OBTAINED FROM ALL OF THE FOLLOWING EXCEPT
A)ELBOW
B)SUPRA CLAVICLULAR
C)GROIN
D)AXILLA
186. RECURRENT OCCIPITAL HEADACHE IN A GIRL, WHICH IS ALSO SEEN IN HER MOTHER
1)BASILAR MIGRAINE
2)CERVICAL..
3TEMPORAL ARTERITIS
4)VESTIBULAR NEURITIS?
ANS- BASILAR MIGRAINE
187. REGARDING FLAIL CHEST ALL THE FOLLOWING ARE TRUE EXCEPT
A)AT LEAST FRACTURE OF THREE RIBS BILATERALLY
B)SHOULD BE INTUBATED IF PO2 LESS THAN 40% WITH 60 % OYGEN
C)PARADOXICAL BREATHIN IS NT SEEN IN CONSCIOUS PT
D)IF OVERLAPPING IS SEEN THEN SHUD BE TREATED WITH OPEN REDUCTION
ANS-IF OVERLAPPING IS SEEN THEN SHUD BE TREATED WITH OPEN REDUCTION
188. DIFF BTWN ANTIMORTEM N PM BURNS ALL EXCEPT
A)VESILCLE WITH HYPEREMIC BASE
B)PUS
C)VESICLE WITH AIR
D)INFLAMMATORY RED LINE
ANS-VESICLE WITH AIR
189 TUMORS ASS WIT ORGANISMS ALL EXCEPT- A)HEPATOCELLULAR CA
B)NON SCLC
C)GASTRIC CA
D)NASOPHARYNGEAL CA
ANS-NOC SCLC
190. GROWTH CHART A/E
A)TOOL 4 EDUCATING MOTHERS
B)POSITION OF DOT MORE IMP THAN DIRECTION
C)BTWN TOP 2 LINE SHOWS ROAD TO HEALTH
D)LOWERMOST LINE-CHILDREN BELOW 3RD PERCENTILE

ANS-POSITION OF DOT MORE IMP THAN DIRECTION
191. CAUSTIC POISON CORRODES MUCOSA COZ
A)ITS HYGROSCOPIC
B)IT HS GLUE LIKE ACTION
C)ITS PROGRAMMED 2 STICK
D)IT HS AFFINITY 4 MUCOSA
192. EFFECTIVE LEPROSY CONTROL PROG A/E
A)HIGH NEW CASE DETECTION RATE
B)INCREASING NO OF CHILDREN AFFECTED
C)DECREASED TYPE 2 DISABILITY
ANS-INCREASE IN NUMBER OF CHILDREN AFFECTED
193. 17 YR GIRL WITH AMENORRHOEA,ABSENT BREASTS,HYPOPLASTIC UTERUS- A)TURNERS
B)GONADAL DYSGENESIS
C)ANDROGEN INSENSITIVITY SYNDR
ANS-TURNER SYNDROME
194. A ROBUST MALE BABY WITH VIGOUROUS FEEDING AND IMMEDIATE VOMITING AT 2 MTHS.
DIAGNOSIS?
A. BRAIN TUMOUR.
B. C.H.P.S
C PARALYTIC ILEUS.
D HIRSCHPRUNGS
C-REACTIVE PROTEIN- C STANDS FOR C POLYSACHHARIDE ANTIGEN OF PNEUMOCOCCUS..
ANS-CHPS
195. FALSE REGARDING OPV IS
IT IS KILLED VACCINE
RESIDUAL NEUROPARALYSIS IS A SIDE EFFECT
REQUIRES SUBZERO TEMP. FOR STORAGE
INDUCES MUCOSAL N HUMORAL IMMUNITY
ANS A
196. STRCTURAL INTEGRITY OF ALVEOLI IS MAINTAINED BY
A)SUFACTANT REDUCING SURFACE AREA
B) NEGATIVE INTRA PLEURAL PRESSURE
C)INCREASED COMPLIANCE OF LUNG
D) RESIDUAL AIR IN ALVEOLI
ANS A
197. PROGNOSIS IN DIAPHRAGMATIC HERNIA
A)AGE OF SURGERY
B)PULMONARY HYPERTENSION
C)SIZE OF DEFECT
ANS A
198.WCH OF D FOLL ORGAN IN MICE HAS ANTTINUCLEAR ANTIBODY

1.KIDNEY
2.LIVER
3.BRAIN
4.
199.TRUE ABOUT BRANCHIAL ARCH DERIVATIVES
A) BRANCHIAL SINUS MOST COMMONLY FROM 2ND ARCH
B) BRANCHIAL CYST MORE COMMON THAN BRANCHIAL SINUS
C) SURGICAL EXCISION OF B. SINUS NOT ALWAYS INDICATED
D)
ANS B
200.IDEAL TIME OF SURGERY FOR CRYPTORCHISISM
A)NEONATE
B)1-2 YRS
C)5-8 YRS
D)PUBERTY[/QUOTE]
ANS B


Contact Details:

All India Institute of Medical Sciences

Ansari Nagar East,

Gautam Nagar,

New Delhi,

Delhi 110029 ‎

011 2658 8500

India



Map Location:



Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +5.5. The time now is 03:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8