2020 2021 EduVark > Education Discussion > General Discussion


  #2  
June 4th, 2016, 10:09 AM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Re: What Is Professional Knowledge In Ibps Specialist Officer Exam

An online professional knowledge test for IBPS specialist Officer exam contains 75 marks in overall 200

The IBPS was conducting the Specialist Officer’s Exam for IT Field on February 14, 2016.

Professional Knowledge would be an important section of the exam as it will consists of 50 questions for 75 marks.

Specialist Officer Professional Knowledge are include DataBase Management System (DBMS), Data Communication and networking, Operating System Questions, Computer organization + Hardware (Microprocessor), Network Security, Software Engineering, Data Structures, Web Technologies, Programming Languages (BASIC), Human Resource Development: Strategies and Systems, Transnational Analysis, Training and Development, Recruitment & Selection, Rewards & Recognition, Industrial relations.

The topic wise approx no of questions asked from Professional Section of IBPS IT Officer Exam


DBMS – 15
Data Communication & Networking – 10 to 15
Computer Organization & Structure – 5 to 6
Data Structure & Compiler Design – 3 to 4
Operating systems – 4 to 5
Software Engineering – 2 to 3
Internet Awareness – 1 to 2

Some questions for Professional Knowledge In IBPS in SO:

1. What are the safest ways to edit registry in win 95?
[A] Edit
[B] REGEDIT
[C] DEVICE MANAGER
[D] Control Panel Applets
[E] None of these
(Ans):-D

2. Input of Lex is -----
[A] Set a regular expression
[B] Statement
[C] Numeric data
[D] ASCII code
[E] None of these
(Ans):-A

3. Stack is ........................ structure.
[A] Last in first out (LIFO)
[B] First in First out (FIFO)
[C] First in Last out (FILO)
[D] First come First served (FCFS)
[E] None of these
(Ans):-A

4. A language L allows declaration of arrays whose sizes are not known during compilation. It is required to use efficient use of memory, which one of the following is true?
[A] A compiler using static memory, allocation can be written for L.
[B] A compiler cannot be written L: an interpreter must be used
[C] A compiler using dynamic memory allocation can be written
[D] All of the above
[E] None of these
(Ans):-C

5. Which of the following systems implementation approaches should be used if you want to run the old system and the new system at the same time for a specified period?
[A] Direct
[B] Pilot
(3)Phased
(4)Parallel
[E] None of these
(Ans):-D

6. In open (), the mode, that opens a binary file for readings is
[A] r
[B] r+
[C] rb
(4)r+b
[E] None of these
(Ans):-C

7. Dirty bit for a page in a page table
[A] Helps avoid unnecessary writers on a paging device
[B] Helps maintain LRU information
[D] All the above
[E] None of these
(Ans):-A

8. Which of the following is not a logical database structure?
[A] Tree
[B] Relational
[C] Network
[D] Chain
[E] None of these
(Ans):-D

9. Which is not included in the UNIX file system?
[A] Bin
[B] Usr
[C] Dev
[D] All the above
[E] None of these
(Ans):-D

10. The idea of automation with a stack as auxiliary storage----
[A] Finite automata
[B] Pushdown automata
[C] Deterministic automata
[D] All the above
[E] None of these
(Ans):-B


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +5.5. The time now is 12:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8