2021 2022 EduVark > Education Discussion > Entrance Exams


  #2  
March 17th, 2018, 10:53 AM
Unregistered
Guest User
 
Re: IGNOU B.Ed Entrance Exam Question Paper Download

Hi buddy here I am looking for IGNOU B.Ed Entrance Exam Question Paper so will you plz let me know from where I can do download its paper ??
  #3  
March 17th, 2018, 10:57 AM
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2012
Re: IGNOU B.Ed Entrance Exam Question Paper Download

As you want here I am giving below IGNOU B.Ed Entrance Exam Question Paper on your demand :

Directions: (Qs. 1 to 10) Read the following passage carefully and choose the best answer out of the four choices given after each question that follows:

Donny was a good bowler, and a good man. He was one of us. He was a man who loved the outdoors…. and bowling…., and as a surfer he explored the beaches of Southern California, from La Joll to Leo Carrillo and… up to… Pismo. He died, like so many young men of his generation, he died before his time. In your wisdom. Lord, you took him, as you took so many bright flowering young men at Khe Sanh, at Langdok, at Hill 364. These young men gave their lives. And so would Donny. Donny, who loved bowling. And so, Theodore Donald Karabotsos, in accordance with what we think your dying wishes might we have been, we commit your final mortal remains to the bosom of the Pacific Ocean, which you loved so well. Good night, sweet prince.

1. In this passage, the speaker’s attitude towards Donny is primarily one of

(A) Mournful eulogy

(B) Unbiased detachment

(C) Clear hostility

(D) Elated nostalgia

Answer: (A)

2. The speaker’s attitude toward bowling can best be described as

(A) Indifference

(B) Respect

(C) Disregard

(D) Contempt

Answer: (B)

3. In context, the tone of “In your wisdom, Lord, you took him, as yo0u took so many bright, flowering young men at Khe Sanh, at Langdok, at Hill 364,” is best described as

(A) Impatient

(B) Baffled

(C) Resigned

(D) Ambivalent

Answer: (C)

4. The speaker’s tone in the last two sentences is best described as

(A) Irritated

(B) Confused

(C) Curious

(D) Solemn

Answer: (D)

5. In “……. as you took so many bright, flowering young men…….” bright most, nearly mean

(A) Light

(B) Intelligent

(C) Vivid

(D) Dazzling

Answer: (B)

6. In “to the bosom of the Pacific ocean,” Bosom most nearly means

(A) Chest

(B) Column

(C) Comfort

(D) Trunk

Answer: (C)

7. The reference to “Khe Sanh, at Langdok, at Hill 364” suggests

(A) Donny will be buried at Hill 364

(B) Donny died in combat

(C) The speaker misses these places

(D) The speaker also lost friends at these places

Answer: (D)

8. Lord refers to

(A) The king of Hill .364

(B) The Governor of California

(C) The God

(D) The President of U.S.A.

Answer: (C)

9. “Donny was a good bowler, and a good man” is a

(A) Simple sentence

(B) Complex sentence

(C) Compound sentence

(D) Complex-Compound sentence

Answer: (B)

10. In “He was man who loved the outdoors….. and bowling…,” bowling is

(A) A verb

(B) A noun

(C) An adjective

(D) An adverb

Answer: (B)

SECTION-II: LOGICAL AND ANALYTICAL REASONING

Directions (Qs. 11 to 14): Study the following information carefully and answer the questions that follow:

There are six members M, N, O, P, Q and R in a family, O is the sister of R, N is the brother-in-law of R’s mother, P is the father of M and R is the grandson of P. There are two ladies in the family.

11. Who is the mother of R?

(A) N

(B) O

(C) Q

(D) P

Answer: (C)

12. The members of the family belong to how many generations?

(A) Two

(B) Three

(C) Four

(D) Either two or three

Answer: (B)

13. The two female members in the family are

(A) P, Q

(B) N, Q

(C) R, O

(D) O, Q

Answer: (D)

14. Who is the daughter of M and Q?

(A) P

(B) R

(C) N

(D) O

IGNOU B.Ed Entrance Exam Question Paper




Attached Files
File Type: pdf IGNOU B.Ed Entrance Exam Question Paper.pdf (2.31 MB, 59 views)


Quick Reply
Your Username: Click here to log in

Message:
Options



All times are GMT +5.5. The time now is 11:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0

1 2 3 4 5 6 7 8